Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hol találhatók a fémek vegyjel...

Hol találhatók a fémek vegyjelei a periódusos rendszerben?

Figyelt kérdés

a, A periódusos rendszer bal oldalán, elsősorban az I., II., III.,

főcsoportokban

b, A periódusos rendszer jobb oldalán a IV., V., VI., VII., VIII.

főcsportokban, mivel az elemek nagy többsége fém.

c, A periódusos rendszerben a B és a Po közötti lépcsőzetes vonal mentén

(Én nem tudom csak ezekre tippelek hogy ezek közül valamelyik lehet. :)

2021. márc. 3. 18:31
 1/4 anonim ***** válasza:
97%
Mondjuk ha megnéznél egy periódusos rendszert, és látnád rajta? ...
2021. márc. 3. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha megnéznél egy jobb periódusos rendszert akkor az elemek különböző színűek és általában meg van adva, hogy melyik szín melyik csoport, ebből elég egyértelműen látszik, mely elemek a fémek.

Egyébként a bal oldalon, az I., II. főcsoportban vannak az alkálifémek és alkáliföldfémek (+hidrogén). A legtöbb fém középen, a mellékcsoportokban van, az itt található összes elem fém. Plusz a B-Po-val sem lőttél nagyon mellé, igaz, mindkettő csak félfém, de az Al-Lv átlóban és attól balra is fémek vannak még.

2021. márc. 3. 19:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod nagy segítség volt. (Nagyon hülye vagyok a kémiához, Nagyon...)
2021. márc. 3. 19:58
 4/4 anonim ***** válasza:
A megoldókulcsnak tuti az első válasz fog tetszeni, amúgy meg a helyes válasz az lenne hogy a B-Po lépcsős vonaltól balra minden.
2021. márc. 3. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!