Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Homoszexualitás a tudomány...

Homoszexualitás a tudomány alapján micsoda?

Figyelt kérdés

Az álláspontomat a következő: elfogadom a meleg embereket, elutasítom az ellenük szított gyűlöletet, aki így tesz, eléggé beszűkült tudatú. Nem értek azokkal sem egyet, akik "át akarják nevelni" őket, hogy heteroszexuálisok legyenek, ennek semmi értelme. Mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné, amíg nem árt másoknak.

Azonban nem tudom elfogadni, hogy magukat teljesen egészséges, normális emberként próbálják feltüntetni. Az én meglátásom az, hogy az élet lényege és alapja a szaporodás, minden egyes ember úgy születik, hogy egy nő és egy férfi megkívánja egymást, így maradhat fent csak az emberi faj hosszútávon, ez az élet, minden más ez után következik csak. A homoszexuális magatartás ennek a legalapvetőbb dolognak mond ellent, hiszen utóduk nem lehet, az reprodukció így megszakad, az evolúcióban ez egy mellékág. Egészséges emberben benne van az ösztön, hogy utódokat hozzon létre, az ő magatartásukat viszont nehezen lehet az élettel összeegyeztetni. Azonos neműek vonzalmában semmi észérvekkel megmagyarázható logika nincs, esetükben a szexualitás nem több mint egy örömforrás.

Ahogy egy kéz nélkül született, vagy egyéb más fogyatékossággal élő ember sem lesz fizikailag soha teljes értékű jelenleg, így egy homoszexuális ember sem lehet az.

Összegezve, ez egy létező dolog, nem mindenki heteroszexuális, viszont az elfogadás alapvető dolog lenne. Nem értem a gyűlöletet, de azt sem, hogy miért olyan felkapott téma ez manapság.

2021. márc. 1. 19:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
59%
A homoszexualitás evolúciós értelemben egy zsákutca.
2021. márc. 1. 20:41
 12/65 A kérdező kommentje:
Ha valaki tudna érvelni az élettel kapcsolatban tudományosan, de nem evolúciós értelemben, kérem válaszoljon.
2021. márc. 1. 20:45
 13/65 anonim ***** válasza:
85%

A #11-es vagyok. Szerintem az életet és az evolúciót nem érdemes elválasztani. Számomra egyértelmű, hogy ez egy rendellenesség.

Ha a Föld veszélyben lenne, és lenne lehetőség hogy elküldjünk néhány ember párt egy másik lakható bolygóra, akkor senki sem küldene homoszexuális párokat. Senki sem gondolná, hogy ők egyenlőek lennének a nem homoszexuális párokkal.

2021. márc. 1. 20:50
 14/65 anonim ***** válasza:
52%

Szeretnék egy másik szálat elindítani a vitában;

Azt tudjuk, hogy a mindenevő állatok esznek növényi és állati eredetű ételt is, utóbbihoz vagy levadásszák a zsákmányt, vagy a már elhullott állat részeit eszik fel. Nyilván nem tudnak elmenni a Mekibe vagy rendelni a Netpincérről kaját, szóval kénytelenek önerőből felhajtani az élelmet.

Most ha nem vesszük az ember felsőbbrendűségét, akkor elmondható, hogy az ember is mindenevő állat (bár az is elmondható, hogy az emberek nagytöbbsége inkább húsevő mint növényevő, én egy olyan 70-30%-ra saccolom az átlagos arányt). De a lényeg; te képes lennél leölni egy állatot azért, hogy megzabáld? Mert persze, el tudsz menni a Tescóba, és meg tudod venni a konyhakész csirkemellet meg a darált húst, aztán tudsz belőle valami finomat rittyenteni, viszont el tudnád venni egy állat életét csak azért, hogy Te jóllakhass? Nyilván léteznek hentesek, böllérek, mészárosok, húsfeldolgozók, akiknek ez a szakmájuk, nekik azért könnyű a válasz, de egy mezei jóember, aki csak a hentespultban látott életében pulykát, az nem fog nekiesni egy nagykéssel az állatnak.

Folytatva a gondolatmenetedet, felvetődik a kérdés, hogy akkor azok, akik nem tudják ezt megtenni, azok az evolúció szempontjából "selejtek" és "zsákutcák"? Elvégre aki nem eszik, az szaporodni sem tud.

A másik oldala a történetnek, hogy én úgy tartom, hogy az evolúciónak nem a fő célja a szaporodás, bármennyire is azt mondják a tudósok. Más kérdés, hogy az állatok "úgy vannak bekötve", hogy szaporodnak. Az emberek esetén pedig már régen nem a szaporodás a szex célja, hanem az örömszerzés, a szaporodást pedig fontos előkészületek előzik meg -már akinél, de jobb esetben. Vagy akkor ők is selejtesek, mert nem minden dugás eredménye a gyerek?

2021. márc. 1. 21:02
 15/65 anonim ***** válasza:
73%

Nem írtad le egyáltalán, sehol. Az érvelésedben az hangzott el, hogy emiatt nem egészségesek kb., de ugye ez hülyeség, hiszen:

„Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya”. A fogyatékosság nem zárja ki az egészséget". Egészséges emberben nem kell, hogy legyen utódok létrehozására irányuló ösztön, kb. minden az ilyen hamis alapfeltevésere alapul, amit elmondtál.

A "normális" szóra pedig legtöbbször az általánosan elfogadott dolgoknak megfelelő, szokásos definíciót szokták használni. Mára a homoszexualitás azzá vált a legtöbb társadalom szemében. Ha nem társadalmi szemmel nézzük, akkor is láthatjuk, hogy társadalom kb. 10%-a homoszexuális, vagy a skálán inkább ilyen arányban van, és mindig is voltak ilyen élőlények, mind emberek, mind állatok körében. Ha az utódnemzésre való vágyat nevezzük a normálissá válás feltételének(aminek egyébként semmi alapja sincs), akkor a heteroszexuálisoknak is csak egy része lenne normális.

Tehát szerintem érdemes lenne egy kicsit visszafognod magad.

2021. márc. 1. 21:06
 16/65 A kérdező kommentje:

#14 Azért idegenkedhetnek egy állat megölésétől egyesek, mert el vannak távolodva a természettől, ami egy nagyvárosi környezetben sajnos vele jár. Régebben volt tyúkunk, magam is vágtam le, segítettem az elkészítésben, disznóvágást tartottunk minden évben. Horgászni még mindig szoktam, a halat is szeretem így értelemszerűen leölöm amikor szükséges. Ennek is van egy tisztességes, normális módja.

Ha hirtelen visszakerülne minden ember a természetbe, ahonnan származunk, ezeknek az embereknek elég nehéz lenne a helyzetük, ilyen értelemben igen, ez egy zsákutca, hiszen ha képtelen élelmet szerezni akkor el fog pusztulni.

A másik kérdésben pedig, hiába használja az ember nagyrészt örömszerzésre a szexet, ez semmit sem változtat az alapvető funkcióján. Ezzel sincs semmi baj, hiszen az utódok felnevelése egy másik képesség, ha valaki tudja magáról hogy nem képes rá, vagy nem vállalja a felelősséget, akkor jobb is ha nem teszi, egy csomó szenvedést elkerül ezzel. Csak sajnos ez sem működik sokszor, mert az ösztön erősebb a felelősségteljes gondolkodásnál, így megint csak felülírja az utódnemzés elsődleges funkciója az örömszerzést.

2021. márc. 1. 21:15
 17/65 anonim ***** válasza:
68%

"Folytatva a gondolatmenetedet, felvetődik a kérdés, hogy akkor azok, akik nem tudják ezt megtenni, azok az evolúció szempontjából "selejtek" és "zsákutcák"?"

Nem, mert nem szorulnak rá. Viszont ha olyan helyzet állna elő, hogy meg kell tenni, mert valamilyen külső ok miatt megszakad az élelmiszerellátás, akkor az már hátrány lenne, hiszen éhen halnának a túlságosan erkölcsös emberek. Bár hidd el, egy ilyen szituációban gyorsan feloldódnának az erkölcsök. Viszont egy homoszexuális nem tudja tovább örökíteni a génjeit, tehát ez egy evolúciós hátrány.

2021. márc. 1. 21:18
 18/65 anonim ***** válasza:
88%

"A homoszexuális magatartás ennek a legalapvetőbb dolognak mond ellent, hiszen utóduk nem lehet, az reprodukció így megszakad"

Ugyanígy nem tudnak gyereket nemzeni azok a heteroszexuális párok, akik fogamzásgátlást használnak. Naponta talán milliárdnyi ember. Mégse kopogtat senki annak a milliárd embernek az ajtaján, hogy beteges és természetellenes dolgot csinálnak.

"Azonos neműek vonzalmában semmi észérvekkel megmagyarázható logika nincs, esetükben a szexualitás nem több mint egy örömforrás."

Ez mindenki másra is igaz. Az emberek az idő 99.99%-ban nem utód nemzés miatt szexelnek, hanem örömszerzés céljából. Mondhatni, a melegek 0.01%-ban betegebbek, mint bárki más.

2021. márc. 1. 21:20
 19/65 anonim ***** válasza:
70%

"Ugyanígy nem tudnak gyereket nemzeni azok a heteroszexuális párok, akik fogamzásgátlást használnak. Naponta talán milliárdnyi ember. Mégse kopogtat senki annak a milliárd embernek az ajtaján, hogy beteges és természetellenes dolgot csinálnak."

Ez egy nagyon kicsavart logika. Egyrészt tudnak nemzeni ha akarnak, egy fiú egy másik fiúval viszont sehogyan sem tud.

"Ez mindenki másra is igaz. Az emberek az idő 99.99%-ban nem utód nemzés miatt szexelnek, hanem örömszerzés céljából. Mondhatni, a melegek 0.01%-ban betegebbek, mint bárki más."

Na de miért lett élvezetes a "szex"? Hát hogy elősegítse a szaporodást.

2021. márc. 1. 21:24
 20/65 anonim ***** válasza:
50%

"Csak sajnos ez sem működik sokszor, mert az ösztön erősebb a felelősségteljes gondolkodásnál, így megint csak felülírja az utódnemzés elsődleges funkciója az örömszerzést."

Nehezen tudok elképzelni egy olyan helyzetet, amikor két ismeretlen, pusztán ösztönből egymásnak esik, mert gyereket akarnak csinálni. Sőt, továbbmegyek; szerintem nem is él olyan férfi a Földön, aki azért akar egy vad idegen nő bibéjére rárepülni, hogy gyereket nemzzen, csak és kizárólag a "kaland" miatt próbálkozik ilyesmivel. Persze előfordulhat, hogy az egyéjszakás kaland eredménye egy gyerek, de ennek semmi köze az ösztönszerű közösülésnek. A nők esetén egy kicsit más a helyzet, bennük inkább megvan az az ösztön, hogy anyák akarnak lenni, de a nők jobb esetben el tudják ezt a vágyukat nyomni, amíg nem lesznek megfelelőek a körülmények.

2021. márc. 1. 21:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!