A szén módosulatai közül a grafiton és gyémánton kívül melyik kristályos szerkezetű?
Ha egyesével beírod a google-be őket, akkor az első találatok között dob ki Wikipedia szócikkeket, amik mindegyike tartalmaz a szerkezetére vonatkozó információkat.
Kb. 4 perc alatt megtudtam, hogy melyik az.
Kevered a dolgokat.
Ezek a kőszén képződésének termékei, az idő előrehaladtával képződnek. A kőszén tiszta szén része egyébként grafit.
A szénnek 3 allotróp módosulata van: grafit, gyémánt, és a fullerének.
"Ezek a kőszén képződésének termékei, az idő előrehaladtával képződnek. A kőszén tiszta szén része egyébként grafit."
Nem, az az elemi szén. Ha ez hexagonális lapokba tömörül, akkor lesz belőle grafit.
"A szénnek 3 allotróp módosulata van: grafit, gyémánt, és a fullerének."
És a negyedik az elemi szén.
#7: 2021-ben valóban nem írtam köszönetet a kiírt a kérdéseim alá, mert privát üzenetben jeleztem vissza egyeseknek.
De ha vissza tudod nézni a kérdéseimet, mindegyiknél van köszönet, sokszor részletesen is kifejtve a hálámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!