Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Normális, hogy idén még nem...

Normális, hogy idén még nem volt hó?

Figyelt kérdés

December óta 4 napig volt fagypont alatt a hőmérséklet, előtte, utána, most meg 6-10-13 fok van.

Eső az esett, pár órát, azóta semmi. Hideg elfogyott, hó nem is volt. Unokatesóim, 6 és 8 évesek szomorúak, azt mondják ez az első tél amikor nincs hő és meleg van. És én is úgy emlékszem, hogy 2019-ben ilyenkor rég volt 10 centi hó.

2021. febr. 18. 14:10
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Most azon pattogsz, hogy hihető-e vagy sem? A kérdésre koncentrálj, mert most jelenleg 12 fok van kint. 5 napja ez megy. :) Hétvégi programnak javaslom sződligetet és akkor elhiszed :)
2021. febr. 18. 15:24
 12/23 A kérdező kommentje:
10: sződligeten nincsen webkamera :)
2021. febr. 18. 15:25
 13/23 anonim ***** válasza:
Nálunk pl mar egy hete van pár centis hóréteg 🤷
2021. febr. 18. 16:10
 14/23 A kérdező kommentje:

13: oké, örülj neki, de attól még nálunk nem lesz :/

nyílván nem egész országra gondolok, hanem a házam környékére. Láttam már idén havat, másik városban, de az pár perces volt. Ahogy földet ér elolvadt. Mondhatni nem is volt

2021. febr. 18. 16:40
 15/23 anonim ***** válasza:

Igen, a meglehetősen enyhe teleken van, hogy nem alakul ki hótakaró.

Amúgy a tavalyi tél még ennél is kevesebb havat hozott.

Egyre kevésbé érdemes azt tanítani a gyerekeknek, hogy télen esni szokott a hó, mert lassan inkább kivétel, mint szabály.

2021. febr. 18. 16:53
 16/23 anonim válasza:
55%
Mit legeltél kérdező fel sem tűnt hogy napokig hó volt :)
2021. febr. 18. 17:07
 17/23 anonim ***** válasza:

Sződligeten nem jártam. De a Mátrában legalább kétszer esett hó, összesen mintegy 10 cm. A főváros környéki hegyekben is volt 3-4 cm. A kertünkben (Budán) úgyszintén. Tudok a Délalföld több településről is (igaz, rövid időre).

El kell fogadni, Magyarország kezd kikerülni a hóövezetből. Esetenként néha, de nem jellemzően. Ez is a klímaváltozás része.

2021. febr. 18. 17:12
 18/23 anonim ***** válasza:

kifelé megyünk az utolsó jégkorszakból..pár ezer év, és aki megmaradt, csak képekről ismeri a nagy fehérséget...

...Görögországban méteres hó van.

2021. febr. 18. 21:40
 19/23 Wadmalac ***** válasza:

Khm, én spec a Föld, az északi félteke, Európa, de akár Magyarország időjárását nem abból mérném fel, hogy a sződligeti lakásablak látótávolságán belül hány fok és mennyi hó volt.

Amúgy 60 km-re lakunk egymástól, én is Duna mellett és itt még mindig folyamatos éjjeli fagy van, a talaj nappal sem olvad ki, a pocsolyák sem és néhol, árnyékosabb részeken foltokban megvan a két héttel ezelőtt esett hó.

Szóval én úgy vélem, neked valahogy kiesett az elmúlt két-három hét.

Vagy a házad egy geotermikus gócponton ül.

:)

Amúgy tényleg egyre kevésbé igazi telek a telek. De most véletlenül pont tipikus februári idő van.

2021. febr. 19. 09:42
 20/23 TappancsMancs ***** válasza:

A klíma és az időjárás az nem egy valami fix dolog. Érthető ha szeretnénk ilyet, csak ilyen nincs. Amúgy időjárás terén nem véletlenül fedik le az országot és vannak külön városokra előrejelzések, mert két város között a távolság nagy időjárási szempontból, sőt szerintem sokan láttunk már olyat, hogy egy eső sáv szélén láttuk, hogy az utca egyik felén esik az eső, a másik oldalon meg nem. Vicces ilyet látni. Budapesten - ha ez megnyugtat - többször is havazott és többször is megmaradt napokig.

Itt egy diagram a telekről és látható rajta, hogy lassan az átlag is melegszik, de (!) ettől függetlenül is nagy kilengések vannak, mert az időjárás az nem statikus valami.

"országos téli középhőmérsékletek 1901 és 2018 között"

[link]

[link]

2021. febr. 19. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!