Melyik az érdekesebb tudományág? Fizika vagy kémia?
Figyelt kérdés
2021. febr. 10. 16:11
A kérdező szavazást indított:
Fizika
Kémia
49 szavazat
1/11 anonim válasza:
Technikailag a kémiát tekinthetjük a fizika egy részének is szerintem
3/11 A kérdező kommentje:
2-es, tudom, pont erre vagyok kiváncsi, hogy kinek melyik tetszik jobban.
2021. febr. 10. 17:18
4/11 anonim válasza:
Amúgy ez tök rossz, mert én nagyon csípem a kémiát, és úgy vagyok pl a dinamikával/optikával, hogy pff, de azért a modern fizikával nem lehet versenyezni. (Nyilván szerény véleményem)
5/11 anonim válasza:
Fizikus bárki lehet, de kémikus csak kevesen, utóbbihez szélesebb látókör kell.
6/11 A kérdező kommentje:
Engem a kémia például egyáltalán nem érdekel, inkább a fizika, de annak is inkább a csillagászati meg az asztrofizika része.
2021. febr. 10. 17:41
7/11 anonim válasza:
"Fizikus bárki lehet, de kémikus csak kevesen, utóbbihez szélesebb látókör kell."
miért is?
a kémiát is a fizika magyarázza.
8/11 anonim válasza:
Szerintem a fizika, mert abban sokkal több témakör van, az atomfizikától a kvantumelméletig.
9/11 anonim válasza:
Ha úgy vesszük a pszichiátriát is magyarázhatja a fizika, a fizikusok mégsem értenek a mentális problémákhoz. :))
Felesleges így összehasonlítani őket, egyik sem magasabb szintű vagy "jobb" a másiknál, minden más pedig annyira szubjektív, hogy ilyen #5-ös szintű f-méregetés lesz csak belőle.
10/11 anonim válasza:
"Ha úgy vesszük a pszichiátriát is magyarázhatja a fizika, a fizikusok mégsem értenek a mentális problémákhoz. :))"
Azért ne tévesszük össze az arányokat. A modern fizika és kémia gyakorlatilag szétválaszthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!