Miért jön ki a giliszta a földfelszínre?
Hát ők marhára nem szeretnek ilyet csinálni. Ha megteszik, annak nyomós oka van, mégpedig az, hogy az eredeti környezetükben valamiért állatira nem érzik jól magukat, annyira, hogy inkább már a felszínen indulnak jobbat keresni.
Házikertben ennek általában a túllocsolás szokott az oka lenni, szerencsétlen simán nem akar vízbe fulladni.
Gondolom valami durva műtrágyázás is ki tudja váltani, talajban folyó elektromos áramtól sem túl vidámak, túl savas, lúgos környezet, más mérgező szennyezés, mondjuk gyomirtó, talajba kerülő permetezőszer, sok oka lehet.
Bőrlégzése van és a túl nedves földben "fuldoklik".
Általános iskola 7. osztály. Biológia tantárgy.
Egy üveg vízbe keverj bele három evőkanál ecetet, majd öntsd rá a földre, pár perc múlva a földben levő giliszták felfognak jönni a felszínre és összetudod szedni őket, így szoktam a komposztba áttelepíteni párat.
(Mellesleg nem tudom az ecetre miért jönnek elő, de működik).
"nem tudom az ecetre miért jönnek elő"
Ment már a szemedbe ecet?
Nekik a komplett bőrük hasonlóan vékony, mint a te nyálkahártyád. Erős savas környezeti hatásra lefagy a mosolyuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!