Az atlanti/csendes óceán közepén hideg a víz?
Az Atlanti-óceán és a Csendes-óceán vízfelszíni hőmérséklete az kellemes pancsizós, a 20-30 C fok közötti tartományban mozog. A filmbeli helyen inkább a 25-30 C fok környékén van. Kellemes.
3.1. ábra. Évi átlagos tengerfelszín-hőmérsékleti (SST) térkép
Köszi a válaszokat! :)
Hát arról szól,hogy a második világháború idején japán fele repülnek az óceán felett , lezuhan a gép. Hárman maradnak èletbe, ők a vízen egy ilyen gumi tutajba próbáljál túlélni, egyikük meghal, majd a maradék kettőt “kimentik” a japánok. Hát szerintem a tengeren éhen szomjan jobb sorsuk volt ,mint egy japcsi hadifogoly táborba :D
Azt lehet tudni ,hogy a földközi tengeren miért ilyen hideg a víz ?
"Azt lehet tudni ,hogy a földközi tengeren miért ilyen hideg a víz ?"
Mert a Földközi-tenger nem az egyenkítő mentén található? Nyaranta nem tudom mit eszik az a sok strandoló túrista a Földközi-tenger és melléktengerei hideg vizében... ( amikor utoljára voltam az Adrián akkor valami 28 fokos volt a víz :D )
Aha a Földközi-tenger magasabban van, északabbra, ezért a vize is hidegebb. Viszont európai turistáknak mégiscsak közelebb van, ha tengerparton akarnak nyaralni, mert ott van a spanyol- olasz- horvát- görög tengerpart, és az országok is kedveltek. Egyszerűen közeli tengerpart. Most mehetnének az európaiak északibb tengerpartokra, de ott még hidegebb a víz, meg pálmafák sincsenek és strandolásban csak kellemesebb egy északi ország helyett valami mediterrán ország. Míg a Fekete-tenger is közelebb lenne, de a környező országok népszerűsége alulmarad, ott olyan országok tengerpartjaira lehetne menni, hogy Bulgária, Románia, Moldova, Ukrajna, Törökország és Grúzia, háát akkor inkább a görög vagy az olasz tengerpart jobban hangzik.
Amúgy az a 28 fokos víz nem rossz, ennél melegebbet nem nagyon lehet várni. Ez kb ennyit tud :) Meleg fürdőhöz hasonlót ne várjuk tengertől, 50 fokot, vagy mittudomén mennyit.
Most már így vilàgos köszönöm nektek! :)
Hát én tavaly előtt voltam utoljára horvát tengerparton, de amilyen meleg volt (30 fok) simán kellemes volt a tengervíz. Kár amúgy,hogy nekünk magyaroknak tényleg úgy Görögország van legközelebb,ahol màr meleg a víz :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!