Melyik ország jár élen a földrengésbiztos építkezésben?
Én is Japánra tippelnék.
Indok? Szerintem elég annyi indoknak, hogy egyrészt törésvonalon fekszik, tehát az életük mindennapi része, hogy találkoznak földrengésekkel. Ezért évszázadok óta fennáll az igény olyan épületekre, amelyek ellenállóak, volt idejük tapasztalatokat gyűjteni. Másik oldalról pedig technikailag a világ egyik legfejlettebb országáról beszélünk, így fizikailag is képesek megoldani a földrengésbiztos tartószerkezetek felépítését.
Nincs a világon még egy ennyire sűrűn és magas életszínvonalon lakott terület, ami ilyen sűrű földrengésveszéllyel lenne sújtva.
Kényszerű okokból ők járnak elöl.
Ja ja. Erősen földrengésnek kitett országok azért vannak bőven és azért az ilyen biztonsági technológia is ma nagyjából mindenhol elérhető, és még folyamatosan is kísérleteznek, hogy olcsó és jól működő és akár utólag is beépíthető megoldásokat találjanak. Még az ókori épületeket is tanulmányozzák, mert meglepő módon kibírtak több ezer évet, vagy 500-at. Ilyen a kínai Tiltott Város, ami pont egy földrengéses helyen épült, de világszerte vannak ilyenek kőből is. Az USA is szerintem kiemelt a kivitelezések terén, meg Kína is.
Ez a tanulmány - csak érdekességnek - Olaszországban vett szemügyre egy régi épületet a földrengésbiztos szerkezetét nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!