A kínai vakcina valóban megbízhatatlan?
Elég sok tévinformáció kering a vakcinákról kapcsolatban. Azért is ebbe a kategóriába tettem, mert tudományos szempontból érdekel.
Az eddigi eredmények alapján egy 80% körüli védettséget ad. De valahol olvastam, hogy az inaktivált vírus a szervezetben marad és autoimmun betegséget válthat ki. Ennek van valóságalapja? Képes erre egy inaktivált vírus? A szervezetből tényleg nem ürül ki teljesen?
Elavult a technológia amivel készült vagy csak régi de megbízható?
Mit tudtok erről mondani tudományos szemszögből nézve?
A vakcína eredetileg mindigis egy legyengített kórokozó volt vagy annak egy része, aminek segítségével a szervezet immunitást tud kialakítani tünetek nélkül. Az immunitás kialakításának hatására antitest termelődés fokozódhat, ami autoimmun reakciókat válthat ki, de szerintem ritka az ilyen eset, és nem maradandó.
Személyesen én nem javaslom egyenlőre az oltást, mert még nem telt el elég idő, hogy biztosra lehessen menni, hogy valóban elég biztonságos-e, de mindenképpen érdemes elmenni ha önök úgy látják, hogy nem veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!