Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Biztos nincs itt valami...

Biztos nincs itt valami probléma? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Egy jó ideje tombol a koronavírusnak a kínai változata, de mihelyt megkerült az oltás, felfedeztek egy britanniai, egy afrikai, sőt ha jól olvastam egy dél-amerikai változatát is, amelyek sokkal agresszívebbek mint az előző. Ebből arra következtetek, hogy ez a vírus nagyon gyorsan fejlődik.

Azt olvastam, hogy a vakcina (Pfizner) hatásos a brit változat ellen (sőt én azt hiszem, hogy a többi változat ellen is) 80-90%-ban.

De ha ilyen gyorsan fejlődik a vírus, nem jöhet létre valamelyik változatból egy olyan vírus, amire már nem lesz jó a védőoltás? Lehet, hogy hülyeségeket írok, de megpróbálok tisztán látni.

2021. jan. 17. 11:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem, létrejöhet.

(És nem mihelyst megkerült az oltás, fedezték fel őket. Előtte is folyton jöttek létre új mutációk)

2021. jan. 17. 11:20
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az influenza is ilyen. Mindig új verziók vannak. Nincs probléma, a vírusok gyorsan rekombinálódnak. L. pl az aids-et.
2021. jan. 17. 11:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez a vírus jóval lassabban változik, mint az influenza.

Már létrejött olyan változat, amire nem jó VALAMELYIK védőoltás. Ugye ezek nem egyformák.

A Pfizernél azt mondják, hogy 6 hétbe kerül kidolgozni egy újabb védőoltást erre a vírusra.

Ez a harc bizony így néz ki, az influenzánál is.

A másik módszer az lenne, hogy gyógyszert készítenek, de az sokkal nehezebb vírusok esetén.

2021. jan. 17. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!