Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ezt a fázisdiagrammot hogy...

Ezt a fázisdiagrammot hogy kell értelmezni?

Figyelt kérdés

[link]

a fekete pontot vizsgáljuk

nem értem h alakul a rendszer, lesznek meghat összetételő alfa kristályok az tiszta, de mellette meghat összetételő béta kristályok lesznek vagy eutektikus kristályok ahogy a sárga szagattot vonallal rajzoltam?

#fázisdiagramm
2021. jan. 2. 22:36
 1/9 A kérdező kommentje:
egyébkénkt ez nem feladat a képet csak wikipédiáról szereztem a kérdés célja h megértsem a fázisdiagrammokat
2021. jan. 2. 22:37
 2/9 A kérdező kommentje:

[link]

vagy ennél a képnél mégis mit kell nézni? ahogy berajzoltam a 2 piros pont között kell emelőszabályt alkalmazni?

2021. jan. 2. 22:42
 3/9 Walter_Dornberger ***** válasza:

Az illető pont egy eutektikus fázisreakció termékét jelöli, az eutektikumot alkotó alfa és béta szilárd oldatok keverék fázisa. Tehát ha fogod magad, és meghúzod a kijelölt ponton átmenő vizszintes (konódát), akkor a két fázishatár metsző pontjai (alfa oldat, és béta oldat) pontok közti szakaszok aránya (közbülső ponttól az alfa fázis határig és a közbülső ponttól a béta fázishatárig terjedő szakaszok aránya megadja az eutektikuot alkotó fázisok arányát. (mérlegkar-szabály)

nagon részletesen elmondja a nyilvános bme videotórium közlekedésmérnöki karának videói közt megtalálható anyagismeret tárgy előadásai, 4 től 6. előadásig. A Vas karbon a 6. amit kérdeztél az 5. előadásban van (kétfázisú egyensúlyi állapotdiagrammok). Az érthetőség kedvéért ajánlom a 4. et is lehallgatni. Ajánlom meghallgatni nagyon jól érthető.

itt a linkje (nem biztos hogy engedi beszerkeszteni)

[link] (6.előadás)

2021. jan. 6. 07:32
 4/9 Walter_Dornberger ***** válasza:
Az első képhez még annyit, hogy a vizszintes konódát nem az eutektikus pont összetételéig, hanem a bal oldali szilárd oldat tartomány határáig kell húzni, az rossz az ábrádon.
2021. jan. 6. 07:41
 5/9 Walter_Dornberger ***** válasza:
A második rajzon jól rajzoltad a konódát, a terület 1 fázisú alfa vas (bele van írva). itt az ötvözetet egy fázis alkotja ennél az összetételnél.
2021. jan. 6. 07:49
 6/9 Walter_Dornberger ***** válasza:
ad 4: elrontottam, jobb oldali szilárd oldat tartományhatárig (sárga vonal.)
2021. jan. 6. 07:51
 7/9 Walter_Dornberger ***** válasza:
A 6.előadás 22. percétől a 31. percéig konkrétan a diagrammodat adja elő a prof.
2021. jan. 6. 08:01
 8/9 A kérdező kommentje:
milyen előadás??? ezeket random netről szedtem le semmilyen előadásről nem tudok.. link?
2021. jan. 6. 09:14
 9/9 A kérdező kommentje:
hoppá most olvastam végig az első válaszod mostmár látom
2021. jan. 6. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!