Ilyen etikai kérdéseknek van létjogisultsága növényültetésnél, vagy túlgondolom?
Szeretek, vagyis szeretnék magokat ültetni, mivel szeretek növényeket gondozni és nyomon követni a fejlődésüket, stb.
Sokszor felmerül bennem, hogy ez a növénynek egyébként nem rossz? Hiszen magról ültetni elég nagy zsákbamacska, a legkevesebb, ha nem terem vagy nem jót terem, de előfordulhat, hogy nem is lesz belőle erős, egészséges növény.
Illetve, most gránátalma magokat készítettem elő pár napja ültetésre, de megfordult a fejemben, hogy mégha jól is érezné magát, olyan körülményeket úgysem kapna itt, mint természetes előfordulási helyén, magyarul sosem lenne olyan egészséges és szép, mint pl. egy Izraelben vagy a Közel-Keleten ültetett mag.
Ennek tudatában a növényre nézve mennyire "etikus" az ilyesfajta kísérletezgetés?
Ne nézzetek bolondnak / moralizálónak, nem az a célom :D Egyszerűen csak hajlamos vagyok mindent túlgondolni :'D, és mikor ezen filóztam, rendesen az ugrott be, hogy ez lehet kicsit "mengele-feeling", csupán hobbi miatt életét adni egy növénynek, ami lehet pár hét / hónap múlva meghal, pedig alapból hosszúéletű fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!