1/8 anonim válasza:
Aljában a tüzelőanyag, benne a kanóc, az átitatódik petróleummal, meggyújtod, és ég.
2/8 TappancsMancs válasza:
Ha segít - a kanóc alja a petróleumban van, a felső vége pedig kilóg felül és át van itatódva a petróleummal.
3/8 anonim válasza:
ha a tudományos háttere érdekel, akkor a kapilláris elv, kapilláris hatás alapján kúszik fel a kanócon a petróleum.
4/8 anonim válasza:
És hogyhogy nem ég vissza, és robban fel az egész cucc? Hiszen a kanóc át van itatódva, alatta 2 centivel meg ott a teli tartály. Nem az eredeti kérdező vagyok.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!<3
2020. dec. 21. 20:09
6/8 anonim válasza:
4-es: fizika - vagy mi :D
beáll az egyensúly
pont annyi petróleum továbbítódik a kanócban ami el is ég.
ahogy a gyertyánál is. a láng nem elég, hogy meggyújtsa az egész gyertyát. Pedig a parrafin elég gyúlékony én még a konyhát is majdnem felgyújtottam vele - fentenki kellett az biztos :D
7/8 anonim válasza:
A kanóc át van itatva petróleummal, de a kanócban nincs oxigén az égéshez, ezért nem tud visszaégni.
8/8 anonim válasza:
Elfelejtettétek hogy van gázgenerátoros, Auer-harisnyás petróleumlámpa is a világon. Pl. Annie Lennox, Dave Stewart "Here Comes The Rain Again" című videóklipjében láthatunk ilyen eszközt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!