Tulajdonképpen az koronavírus új variánsával ösztönözni akarják az embereket, hogy beoltassák magukat?

Az hogy a vakcinába beépített HIV protein töredék hiv antitesteket termel azért nem túl nagy meglepetés.
Mert a hiv tesztek is ilyesmit keresnek, vagyis ilyeneket természetes úton is termelnek a fertőzöttek.
A termelt antitestektől függetlenül a hiv -et viszont nem tudja legyőzni a legtöbb ember szervezete/immunrendszere.
Az alkérdés ezzel meg is válaszolódott.
12
Igen köszönöm, megválaszolódott.
Nem tudom, ha meg lehet azt magyarázni még egyszerűen, hogy mi szükség volt HIV elemekre egy koronavírus vakcinában?

Egy kis pontosítás:
"Az hogy a vakcinába beépített HIV protein töredék hiv antitesteket termel azért nem túl nagy meglepetés."
Nem a HIV protein töredék termel antitesteket, hanem az immunrendszer (egyes B nyiroksejtjei) termelnek antitesteket a HIV protein (gp41) ellen.
Én annyit találtam róla, hogy valamilyen stabilizáló funkciót töltött be a fehérje. (Annyit lehet tudni, hogy a vakcina működésének lényege az volt, hogy a vírus egyik felszínét stabilizálták olyan formában, amilyenben a sejthez való kapcsolódás előtt van - és amit elég nehéz fenntartani. Feltételezem, ebben a stabilizálásban játszott szerepet a HIV fehérje is, de erről nem találtam bővebb információt.)

16
Ez gondolom irónia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!