Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tulajdonképpen az koronavírus...

Tulajdonképpen az koronavírus új variánsával ösztönözni akarják az embereket, hogy beoltassák magukat?

Figyelt kérdés
Ugyanakkor, egy ide kapcsolódó kérdés, hogy fordulhat elő, hogy egy koronavírus vakcina HIV antitestek termelődését idézi elő?
2020. dec. 21. 08:10
1 2
 11/17 EagleHUN ***** válasza:
2020. dec. 21. 09:58
 12/17 EagleHUN ***** válasza:
100%

Az hogy a vakcinába beépített HIV protein töredék hiv antitesteket termel azért nem túl nagy meglepetés.

Mert a hiv tesztek is ilyesmit keresnek, vagyis ilyeneket természetes úton is termelnek a fertőzöttek.

A termelt antitestektől függetlenül a hiv -et viszont nem tudja legyőzni a legtöbb ember szervezete/immunrendszere.

Az alkérdés ezzel meg is válaszolódott.

2020. dec. 21. 10:03
 13/17 A kérdező kommentje:

12

Igen köszönöm, megválaszolódott.

Nem tudom, ha meg lehet azt magyarázni még egyszerűen, hogy mi szükség volt HIV elemekre egy koronavírus vakcinában?

2020. dec. 21. 10:12
 14/17 sadam87 ***** válasza:
100%

Egy kis pontosítás:

"Az hogy a vakcinába beépített HIV protein töredék hiv antitesteket termel azért nem túl nagy meglepetés."

Nem a HIV protein töredék termel antitesteket, hanem az immunrendszer (egyes B nyiroksejtjei) termelnek antitesteket a HIV protein (gp41) ellen.

Én annyit találtam róla, hogy valamilyen stabilizáló funkciót töltött be a fehérje. (Annyit lehet tudni, hogy a vakcina működésének lényege az volt, hogy a vírus egyik felszínét stabilizálták olyan formában, amilyenben a sejthez való kapcsolódás előtt van - és amit elég nehéz fenntartani. Feltételezem, ebben a stabilizálásban játszott szerepet a HIV fehérje is, de erről nem találtam bővebb információt.)

[link]

[link]

2020. dec. 21. 10:38
 15/17 EagleHUN ***** válasza:
#14 nyilván én is így értettem csak nem akartam "szétrészletezni" a kérdező számára.
2020. dec. 21. 13:26
 16/17 anonim ***** válasza:
67%
A magyar kormány 17 millió vakcinát rendelt ehhez képest kb 200 ezren jelentkeztek eddig maguktól rá. Az egész világon hasonlóak az önkéntes arányok. Kb két hétre rá pedig felbukkan a szuperfertőző törzs Angliában miközben lassan egy éve tart a vírus. Totális véletlen!
2020. dec. 21. 13:45
 17/17 A kérdező kommentje:

16

Ez gondolom irónia...

2020. dec. 21. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!