Bering-szorosról hol található valamiféle metszet, ahol látszódnak a tenger alatti kőzetek rétegei?

Persze, hogy költséges lenne, de megépült a Panama-csatorna is, La Mans alatt is épült alagút, illetve a Japánhoz tartozó Hokkaido szigetre is.
A lemezek nem a Bering-szorosnál találkoznak, hanem jóval alatta, ez nem lehet gond, sokkal nehezebb feladatokat is megoldottak már a mérnökök.
Továbbá nyilvánvalóan gyorsabb, olcsóbb és zöldebb lenne Kína és Oroszország Egyesült Államokkal való kereskedelme, ami valljuk be, jóval több pénzt hozna, mint átvinni egy szigetre évi 10 millió embert.
Állítólag az a fő probléma, hogy az orosz oldalról át kéne kelni a Lénán, hogy elérjék a Bering-tengert. Számomra ez sem teljesen világos, miért nem kötik be a Transzszibériai vasútvonalba, ami délről kerüli a Bajkál-tavat?
Nem tudom hogy gondoltad, de ott a kőzetlemezek még mindig mozognak, az egy aktív térség, vulkanizmus és mikrolemez tekintetében is. Emellett 1500 méter mély, nincsenek akkora szerkezetek, amik tudnák kezelni a nyomást meg a vulkanizmust, mikrolemezeket. Nem te vagy az első, akinek eszébe jutott, de ennek földtani akadályai vannak.
(Ui.: Egy geológus)
Úgy gondoltam, mint bárki más, aki a témával foglalkozott. A Diomede-szigeteknél kell megfúrni 100 kilométert, hogy zavartalanul haladhasson a vasúti teherszállítás a 3 szuperhatalom között.
Hadd reflektáljak a geológiai megállapításaidra: a kőzetlemezek az Aleut-szigeteknél találkoznak, nyilván azért néznek ki úgy, ahogy. Ezt egy általános iskolás is leolvassa egy domborzati térképről. A Bering-tenger a szorosban 40-50 méter mély, vagyis hasonló a La-Mans csatorna viszonyaihoz, de ez látszódik is a fentebb linkelt metszeten.
Tudom, hogy nem én vagyok az első, akinek eszébe jutott, már elég sok forrást átnéztem a neten (a magyar nyelvűeket nagyrészt kimaxoltam).
(Ui.: egy okleveles szerkezetépítő-mérnök)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!