A Schrödinger macskája kísérletnek mi a gyakorlati haszna?
Ha tudnád, hogy mi a különbség elmélet és kísérlet között, akkor nem kérdeznél ilyen hülyeségeket. Inkább törődj bele a tudatlanságodba, vagy próbálj meg kilépni az idiotizmus mély bugyraiból, és tanulj.
Kezd mondjuk a gondolkodással, majd folytasd a google használattal.
1. A Schrödinger macskája se nem kísérlet, se nem elmélet.
Egy olyan gondolat(!)kísérlet, ami egy kvantumfizikai törvény szemléltetésére szolgál.
Mivel szemléltetésre szolgál, így annyi hasznot lehet tőle elvárni, hogy az emberek jobban megértsék az adott törvényt. Nem tudom ez neked mennyire gyakorlati haszon.
2. A gondolatkísérlethez tartozó "haszontalan elmélet" pedig a szuperpozíció elve, (és a hullám-részecske kettőség), aminek viszont határozottan van és biztos vagyok benne, hogy lesz is gyakorlati haszna.
+1 Saját álláspont: Helyes, de haszontalan tudományos elmélet szerintem nincs. Hamis elmélet van, meg olyan elmélet aminek még nem ismerjük a gyakorlati hasznát.
De ez már csak enyéni vélemény.
Schrödinger elméleti kísérlete nem nekünk hasznos, hanem a kvantumfizikusoknak. Én mostanában sokat olvasok róla, igyekszem megérteni, néhány részlete ugyanis még mindig homályos előttem.
De az anyagok szuperpozícióját én tulajdonképpen egy magyarázatnak értelmezem, de ez csak egyéni meglátás.
Mindenesetre nem haszontalan egy elmélet azért, mert mi nem értünk az alkalmazásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!