Mi az alapvető kémiai különbség a zsírok és az olajok között?
Figyelt kérdés
2020. okt. 25. 11:17
1/3 Mojjo válasza:
2/3 Z003 válasza:
A zsírokban többnyire telített zsírsavak vannak, amik (kicsit konyhanyelven fogalmazva) egyenesek, és így sokkal könnyebben rendeződnek szabályos szerkezetbe, ezért magasabb az olvadáspontjuk.
Az olajokban telítetten zsírsavak vannak, a kettős kötés kvázi meghajlítja a szénláncot, így azok sokkal nehezebben tudnak szabályos szerkezetet kialakítani. Ezért azoknak az olvadás pontjuk is alacsonyabb.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. okt. 30. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!