Mi az az élénk piros folt az égen? (kép lent)
A Marsa gondoltam először, de az nem hinném, hogy ilyen fényes. A képen nem a legjobb, valójában sokkal élénkebb
A Mars most októberben elég fényes, szóval valószínűleg az lesz.
És merre felé van az égen? Az segítene. Szerintem is a Mars.
De töltsd le a Stellariumot vagy a SkyMap-ot vagy valami ingyenes progit az segíteni fog benne. 🙃
Az én véleményem szerint nem a Mars!
A kép felső részében látható fényforrás egy közúton közlekedő autó, a képen lentebb pedig egy fa lombkoronája van megvilágítva felülről a közvilágítás által (az a fényforrás nincs a képen).
Szóval a kamera nem az ég felé néz felfelé, hanem fentről lefelé. Egy több emeletes ház valahanyadik emeletéről készült a kép lefelé néző kamerával. A kép bal felső csücskében látható a szomszédos épület bejárata (éppen ég a lépcsőház világítás) és néhány ablaka, és a fal függőleges éle is jól kivehető.
A kérdéses objektum tehát nem az égbolton, hanem a földfelszínen egy utcán, vagy járdán, vagy parkosított területen van. Talán egy kerékpár piros világítása hátulról...
Ilyen nálunk is volt tavaly
Szerintem a mars
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!