Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A láva nedves/nedvesítő...

A láva nedves/nedvesítő folyadéknak számít?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy az a nedves ami folyékony, de nemrég hallottam hogy a nedves dolgok hűvösek kell hogy legyenek. Akkor a magma, illetve a láva nedves v. nedvesítő anyagnak számít, mert a folyékonyságnak megfelel, de egyáltalán nem hűvös.

2020. okt. 17. 13:15
1 2
 11/12 Wadmalac ***** válasza:
100%

Röviden, talán a legfontosabb:

Nincs olyan, hogy egy folyadék nedvesít vagy nem.

Ez a kérdés csak úgy tehető fel, hogy egy bizonyos folyadék egy bizonyos szilárd anyagot nedvesít vagy nem.

Van otthon a hűtőben disznózsír?

Kend be egy ujjadat és úgy dugd vízbe.

Máris nem fogja nedvesíteni a víz, le fog peregni az ujjadról.

A víz a bőrödet nedvesíti, de a zsírokat nem.

A víz az üveget nedvesíti, de a higany nem nedvesíti az üveget.

Láva esetén nehezebb a kérdés, mivel olyan forró, hogy a legtöbb beledugott anyagot meg is olvasztja, innentől nehéz megmondani, hogy van-e szó nedvesítésről.

Olvadt kőzet, tehát a saját szilárd anyagát, a köveket valószínűleg nedvesíti.

"nemrég hallottam hogy a nedves dolgok hűvösek kell hogy legyenek"

Hát ez így nem igaz.

Ha a víz nedvesít be valamit, akkor azt a párolgása miatt hűtheti, de általánosan biztosan nem igaz ez.

2020. okt. 19. 08:58
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Akadtak, akik értelmes választ adtak pl. sadam87, Wadmalac, és mások.

Voltak akik csak szekálták a Kéredzőt. Az utóbbiak kérem próbáljanak visszaemlékezni: Ők mindent jól tudtak 6 - 8 évesen?

A Kérdező normális, emberi módon írt, nem úgy mint múltkor az az agresszív kismalac, aki 3D nyomtatóval akart aranyat csinálni.

2020. okt. 21. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!