Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől értékesebb a gyémánt,...

Mitől értékesebb a gyémánt, ha minél több vagy minél kevesebb karátos?Ha minél több karátos a gyémánt, annál értékesebb, hány karátos a legtöbb, amennyi egy gyémánt lehet?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam regényekben, hogy a fiú egy gyűrűt vett a lánynak vagy nyakéket, amiben x karátos gyémánt volt és rákerestem arra, hogy pontosan mi is a karát, megtaláltam, de, amit a kérdésben leírtam, az nem világos még nekem, azért kérdezem.

Előre is köszönöm!

2020. szept. 18. 13:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Sokféle-fajta gyémánt létezik, de gondolom az ékszer minőségűre gondolsz. Itt alapból az érték meghatározására a három "C" szolgál C-carat , vagyis súly, C-color (szín), C-clear (tisztaság). Ezek a nyersgyémántra vonatkoznak, erre még rárakódik a csiszolás költsége, ami pár százalék.

A különleges gyémántoknak egyedi áraik vannak, és árveréseken szokták értékesíteni, hogy minél több pénzt kapjanak érte. A három "C" együttesen határozza meg az árat, de nem arányosan. Ez azt jelenti, hogy pl egy különösen ritka színárnyalat, rózsaszín, kanárisárga, akár sokszorosára is emelheti az árat.

2020. szept. 19. 10:51
 12/12 anonim ***** válasza:

A gyémánt értéke vegytiszta szélhámosság:

[link]

2020. szept. 19. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!