Ha a mentős vagy a rendőr szirénázik, az "hallgatónként" mennyi bioáramot, kalóriát-energiát, agysejtet fogyaszt per fő?
????:D
Mi van? Ez valami újabb konteó, hogy a sziréna megöli az agysejteket?
Most elképzeltem egy rendőrt aki a szájával üvölti neeenoooneeenooo wijjuwijjuwijjuwijju
Ezt még talán ki is lehetne számolni mennyi energiájába kerül...de hogy a hallgatónál ez mennyi na az erősen távolság függő...nyilván nem a másik fülébe dúdolja.
Engem ez mondjuk kj-ben érdekelne, hiszen a sziréna az öve, de a hang, amit hallok (a képzet ami az agyamban keletkezik) már az én kontómra megy. Illetve, ha mondjuk ezt egy főtéren teszi, ami tömve van, és sokáig csinálja, akkor ő elvben eladott egy disznót vagy baromfit?
Hirtelen azt se tudom, hogy a dendritek, neuronok konkrét energiafogyasztása mennyi, de még azt sem, hogy szónikus hatások esetén receptoraink milyen amperrel, mennyi árammal sokkolják idegrendszerünket.
"de még azt sem, hogy szónikus hatások esetén receptoraink milyen amperrel, mennyi árammal sokkolják idegrendszerünket."
Változó, az idegrendszer alkalmazkodik a hatásokhoz, csökken vagy megnö az ingerküszöb. Pl. kijössz a hangos diszkóból alig hallasz valamit, majd pihensz 15-20 percet egy csendes szobában és meghallod a légyfingot is.
Ahhoz paraméterek kellenek..... van egy ilyen jim morrison vers a kapirgáló kakasról, tudjátok a gyémánt félkrajcár, a hangosan reklámozott kivédhetetlen emberélet kioltására szakosodott lőfegyver. A végén tényleg félbolond leszel tőle.
Az idegrendszer nem szokott a negatív dolgokhoz, ingerekhez alkalmazkodni. Első használat után rászokik a crackre, ha erős ingerekkel bombázzák kiégnek (igen megsemmisülnek) az adott szinoptikus pályák, így kevésbé fontos részeihez vezetik a feszültséget (és ott folytatják a rongálást).
Na mindegy ennyi erővel megszámolhatom a enter the matrix pixeljeit, azzal is többre megyek. Ha már bioáram. X. Feszültség a sejtek szerves kémia, az szén, elég a c, szénmonoxid keletkezik az agyban- de azt lélegzem ki, na mindegy iszom egy kávét. Ja kávé, vérnyomás azt felnyomja az ilyesmi, agyalapi nyomás, duzzadó erek, azok szorítják a kedves velőt, az meg apránként öli...
Te most tényleg arra az egy dologra vagy kiakadva, amit életmentés esetén szokás alkalmazni? Hogy meg ne sérüljön a kis drága fülecskéd mert naponta 2x 30 másodpercig hallgatnod kell a szirénát... Nem, inkább pusztuljon az, aki a mentőautóban fekszik, igaz?
Költözz ki szépen az Alföld közepére, és nem fogsz szirénát hallani soha életedben. Ha van egy kis szerencséd, akkor életed végén sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!