Korábbi jelei is voltak annak, hogy a Vénuszon élet lehet?
Egy podcastet hallgattam a mostani új felfedezésről és ott említi az egyik beszélő, hogy a Vénuszon korábban megfigyeltek sötét foltokat, ő úgy írja le a jelenséget, mint "blooming algae", tehát alga virágzásra hasonlít, amik egyszer ott vannak, máskor eltűnnek és ezek a lények termelhetik a foszfint.
A kérdésem főleg az lenne, hogy ezt már tényleg megfigyelték a Vénuszon? Próbáltam rákeresni kulcsszavakkal, de nem dob erről ki semmilyen cikket, nem tudom, hogy hogyan kéne keresni máshogy (?).
Voltak ilyen mefigyelések, igen.
Más, hasonló megfigyelésről én nem tudok, és ez sem utal egyértelműen életre. Egyelőre annyi az állítás, hogy a földi atmoszférabában is van hasonló jelenség, amit óceáni algák okoznak, és a vénuszi foltok időtartama hasonló a földiekéhez. Ez még semmit nem bizonyít, még találgatni is korai. További kutatások kellenek, hogy tudni lehessen, pontosan mi alkotja ezeket az elszíneződéseket az atomoszférában.
Köszi. Valamiért nem találtam meg.
Remélem azért, hogy tényleg van élet ott. Feldobná ezt az évet, az biztos.
Életre utaló jeleket fedeztek fel a Vénuszon: meglepő ...
femina.hu › Terasz
2019. szept. 24. - Átértékelték a korábbi nézőpontokat a tudósok, és arra jutottak, hogy a Vénusz ... Annak megvizsgálására, hogy a Vénusznak volt-e valaha a ... víz lehessen rajta, az új tanulmány arra utal, hogy mégsem így lehet. ... Meglepő dolog derült ki a vikingekről: mégsem voltak annyira skandinávok, mint hittük.
Élet lehetséges nyomaira bukkantak a Vénuszon - Origo
www.origo.hu › tudomany › 20200914-elet-lehetseges-...
4 napja - A kimutatott foszfin ilyen földönkívüli lebegő életformák jele is lehet - írja az ... ALMA észlelési körülményei megfelelőek voltak, amikor a Vénusz a Földről ... hogy kizárhassuk annak lehetőségét, hogy kőzetbolygókon a földitől ...
Az élet nyomaira bukkanhattak a Vénuszon - Rakéta - Raketa.hu
raketa.hu › az-elet-jeleit-fedezhettek-fel-a-venuszon
4 napja - Az élet nyomaira bukkanhattak a Vénuszon ... tízezred része keletkezhetne annak a mennyiségnek, amennyit a bolygó légkörében találtak.
Hiányzó: jelei | Tartalmaznia kell a következőket: jelei
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!