Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van fogalmatok róla hogy ez...

Van fogalmatok róla hogy ez mi lehet?

Figyelt kérdés

Nekem első rálátásra színezett üvegnek tűnik de ahhoz túl sötét.

Fénnyel átvilágítva zöld színű...

Jobb képet egyenlőre nem tudok szolgáltatni, mert nem én fényképeztembés messze vagyok tőle.

Légyszi segítsetek

2020. szept. 14. 18:47
 1/6 A kérdező kommentje:

Itten vannak a képek :

[link]

[link]

2020. szept. 14. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
A nagyszüleim faluja mellett volt egy üveggyár. Ott volt rengeteg hasonló. Nagyon jó volt azt játszani gyerekkorunkban, hogy ezek gyémántok :)
2020. szept. 14. 19:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban az iskolánk közelében egész komoly dombot épített a Mofém a használt öntőhomok-hulladékból. Olykor kerestünk benne felismerhető homokformákat, (?!**"*??!mindmeghalunk) és lehetett találni a képen láthatóhoz hasonló üvegszerű anyagot, gondolom, az olvadt fém felszínén levő salak vehet fel ilyen megjelenést.

Szóval igen, legvalószínűbb, hogy üveg, de rengetegféle salak létezhet.

2020. szept. 14. 19:19
 4/6 EagleHUN ***** válasza:
100%

Szerintem is üveg.

Gyermekkoromban a Berekfürdői üveggyár szeméttelepéről hoztam sok ilyesmit.

A visszavert fény színe és az áteresztett fény színe sok anyagnál különbözik! Az üvegnél is van ilyen és az ásványoknál is.

2020. szept. 14. 23:02
 5/6 Wadmalac ***** válasza:
100%

Biztos, hogy üveg.

Az olvasztókemencék belső burkolatának cseréjekor, felújításakor szoktak ilyen olvadékmaradékok a "szemétbe" kerülni, a komplett belső hőálló szigeteléssel együtt.

A kemencék alján a színezőanyag is gyakran betöményedik, ez például a zöld sörösüvegek anyaga lehetett.

2020. szept. 16. 08:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Oksa, köszi!
2020. okt. 4. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!