Ha az ősrobbanásban egy pillanat alatt létrejött az univerzum összes anyaga, és az a mennyiség állandó és örök, csak a forma változik, akkor mi történik a mitózis során, és mi történne ha lehetséges lenne az időutazás?
Ha időutazás során valójában másik univerzumba kerülünk, akkor abban az univerzumban megnő az állandó és örök anyag mennyisége?
A sejtosztódáskor meg a semmiből jön létre valami?
Hogy jöhet létre a semmiből valami?
Az anyagmegmaradás törvénye tényleg azt mondja ki, hogy:
"Az anyag nem vész el csak átalakul"?
"@7: Attól függ. Nyugalmi, invariáns tömege nincs."
Amúgy is tökmindegy, mit nevezünk tömegnek, nem?
amugy is csak a stressz-energia-lendület tenzor az ami szamit
"Amúgy is tökmindegy, mit nevezünk tömegnek, nem?"
Nem igazán. Nem rossz az, ha egy fogalomról mindenki tudja, hogy mit is jelent, így aztán lehet róla félreértések nélkül beszélni. Lsd kavarodás a relativisztikus tömeg fogalma között, illetve a szakma oda-vissza érvelgetése a fogalom mellett és ellen.
"amugy is csak a stressz-energia-lendület tenzor az ami szamit"
Miben, mire?
azért írtam, hogy mindegy, mert ha szimplán azt mondjuk hogy a stressz energia lendület tenzor megmarad akkor az már leírja az összes ilyen energia-tömeg átalakulásokat, és nem kell azon vacakolni, hogy akkor most mi alakul át.
A tömeg és az energia az ugyanaz, csak a köznyelv másképp használja
@13: Oké, így értem, mire gondoltál.
És hát, nem, nem marad meg, csak lokálisan, a világegyetem kellően kis léptékeit vizsgálva. (Tudom, nem állítottad, hogy megmarad, az egyes hozzászóló viszont igen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!