Milyen kőzetek ezek?
Figyelt kérdés
Még régebben találtam őket, de fogalmam sincs milyenek.2020. szept. 2. 06:45
2/7 anonim 

válasza:

Az elsőt szerintem egy cseppkőbarlangból hoztad (ha így van, ejnye-bejnye), ez esetben mészkő.
A másikra még ennyi tippem sincs (a kép sem sokat segít), de valami vulkanikusnak nézem, bazaltnál világosabb, talán andezit?
Sokat segítene a meghatározásban, ha azt is megadnád, hogy hol találtad.
3/7 EagleHUN 

válasza:

"szerintem egy cseppkőbarlangból hoztad (ha így van, ejnye-bejnye)"
Nagyon sok kisebb üreg is tartalmaz hasonlót amiket kőbányákban lerobbantanak onnan is lehet szedni hasonlóakat nem feltétlen barlangból. Barlangból hozott esetben viszont nem csak ejnye bejnye hanem természetkárosítás is!
4/7 A kérdező kommentje:
Tehát akkor az mészkő vagy cseppkő? Egy rokonoméknál találtam, ők adták nekem, azóta nálam van, szóval nem tudom honnan hozták
Mégegy kép, ha segít:
2020. szept. 2. 12:37
5/7 EagleHUN 

válasza:

Borsókő de ugyanúgy kalcium karbonát (CaCo3) tehát mészkő.
6/7 EagleHUN 

válasza:

7/7 A kérdező kommentje:
Oksa, köszi a válaszokat
2020. szept. 2. 16:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!