A házi pókok hónapokig kibírják táplálék nélkül?
Nekem volt szerencsém látni egy Indiából küldött autóalkatrész csomagjába egy jó tenyérnyi madárpók-szerűséget, jó lapos potrohhal, de élve.
Hat héten át utazott a tengeren vízhatlan fóliázott csomiban, ott max vasat vagy műanyagot ehetett volna. Gondolom némi vize azért volt.
Érdekesek a válaszok! Azt tudtam, hogy egyes állatok (kígyók, csótányok, óriásteknősök) eléggé ellánállóak, de a pókokról nem annyira.
2-es válaszoló: és mi történt a madárpókkal? Van aki ízeltlábút tart háziállatnak. (Gondolom az alkatrészt nem ette meg előled?)
"és mi történt a madárpókkal?"
Egyik melós elvitte haza, hogy jó lesz terráriumba.
Hát azért ismeretlen fajt így begyűjteni merész. Lehet, hogy durvábbat mar, mint egy tarantula.
De hát ő tudja.
"Gondolom az alkatrészt nem ette meg előled?"
Nem. :D
De olyan támadópózt nyomott a dobozban, hogy léptem hátra vagy hármat.
Nem kicsit vagyok arachnofóbiás, szóval csak a xar reflexem mentett meg attól, hogy tolatva hangsebességig gyorsuljak.
A tarantula nem "madárpókféle"-t jelent?
A pókok egyébként hónapokig bírják élelem nélkül (fajtája válogatja), azonban vizet fogyasztanak.
Manapság egyre "divatosabb" extrém háziállatot tartani, így a pókok tartása is egyre általánosabb.
A pókos sztorira visszatérve. Igazából könnyen beazonosítható a fajtája kinézet és viselkedés alapján. Amit már nehezebb megállapítani, az a neme. Azt biztosra nem lehet megmondani, csak a vedlést megvizsgálva. Azt pedig egyes fajok előszeretettel pusztítják el.
Általános szabály, hogy a test méretében nagyobb a nőstény (akár 15-20 évig is elél), a hosszabb lábú pedig hím (3-5 év). Egy random befogadott egyed esetén elég "uniszex" terrárium őt kell biztosítani, amíg a fája ki nem derül (nedvesség/páratartalom, szövésre való hajlam, odu mélysége, talajtípus, stb).
"Milyen autós cuccot Indiából, csak kiváncsiságból,kérdem?"
Autógyári beszállítás volt.
"A tarantula nem "madárpókféle"-t jelent?"
Több alfaj fut ezen a néven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!