Ha egy rövidlátó ember távcsőbe néz, akkor kell neki a szemüvege?
Figyelt kérdés
Vagy másképpen jobban lát szemüvegben + távcsővel, mint szemüveg nélkül-távcsővel? Nem unatkozó troll vagyok, tényleg érdekel. Ezen elmélkedtem, és nem jöttem rá. Bonyolult képleteket nem kérek, de ha egyszerűen elmagyarázza ezt valaki azt nagyon megköszönöm.2020. júl. 31. 21:02
1/4 anonim 

válasza:

Nem kell.
Lehet persze szemüveggel is használni, de nincs értelme.
Mert a szemüveg mit csinál? Korrigálja a szem fénytörési hibáját azzal, hogy pont a retinára fókuszálja a bejövő fényt.
A távcső is ezt csinálja, amikor az élességet állítod be rajta.
2/4 A kérdező kommentje:
Szuperül elmagyaráztad, értem, köszönöm!
2020. júl. 31. 21:12
3/4 anonim 

válasza:

Az 1-es tökéletesen leírta a lényeget, csak arról feledkezett meg, hogy akinek cilinderes szemüvegre van szüksége, annak célszerű távcsövezéskor is szemüvegen át nézni, mert különben az asztigmatizmusa miatt nem tud rendesen fókuszálni.
4/4 anonim 

válasza:

És az előbbiből következik, hogy különböző dioptriájú szemüveget hordó emberek ugyanazt az élességet más beállítással érik el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!