Lehetséges úgy stimulálni agyat, hogy lehessen serkenteni az oxitocin, szerotonin és más hormonok felszabadulását?
Persze. Erre vannak különböző technikák, egyes "meditációs jellegű" gyakorlatok, különböző sportok, mozgásformák stb. nagy részük igazoltan befolyásolják ezeket.
És azért tettem idézőjelbe a "meditációs jellegű" gyakorlatokat mert nem arra kell gondolni, hogy el kell vonulni x.szekta/vallás szerzetesének, vannak hasonló módszerek, amelyek tudományosan igazoltak ebben pszichológusok tudnak segíteni.
Oxitocint elég könnyű fokozni. Kellemes partner érintése, ölelés, simogatás nagymértékben stimulálja az oxitocin termelést.
Köszönöm.
én elsősorban biotechnológiai módszerekre gondoltam,bár ezt lehagytam.
Azért mégegyszer köszi:)
Azok meg jelenleg az illegalitás határán vannak. A drogok (kábitószerek) egy része ezeken keresztül (is) hat. Azok meg nem túlságosan legálisak.
De pont ezek a hormonok amiket írtál nagyon egyszerűen fokozhatóak. Nem kell semmit bevinni a szervezetbe, és így "mellékhatás nélkül" fokozhatóak. Szerintem egy ölelés kevesebb mellékhatással bír mint bármilyen gyógyszer bevitele (kivétel ha a szomszéd feleséget ölelgeti valaki, és a szomszéd ezért agyonveri az embert, de ez megint más kérdés).
Köszönöm.
Olvastam olyan biotechnológiáról,kütyüről ami az agyba beültetve stimulálni tudja az agyat,úgy hogy meglegyen serkentve az oxitocin és más hormonok termelése és ezzel lehessen gyógyítani pl. a depressziót.
Patkányokkal végeztek ilyen kísérletet.
Elektródákkal közvetlenül ingerelhető az adott agyterület, a boldogságközpont is.
A patkány innen kezdve semmi mást nem csinált, csak ez a gombot nyomkodta. Nem érdekelte az étel, ital, nőstény, alvás - ott pusztult el rövid időn belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!