Ez milyen szer?Használják ma is?Mit tapasztalt aki használta?
Ha ez segít, ez a szer a muszkarin és acetilkolin receptorok működését gátolja.
Eredetileg emésztőrendszeri betegségek kezelésére tervezték használni, az ilyen betegségek idegi, görcsös tüneteinek a csillapítására.
Aztán az USA hadsereg felkapta, mint kis életveszélyességű, az ellenséget csak harcképtelenné tevő vegyi fegyvert, tesztelte-vizsgálta 1955-75 közt együtt sok egyéb droggal.
1998-ban az USA védelme Irakban Abent15 néven hasonló vagy azonos vegyifegyver nagymennyiségű tárolásának gyanújával állt elő.
Az Irak elleni háborúban végül nem került elő ilyen raktár.
Állítólag a 2002-es moszkvai színházi túszejtésnél a a terrorista-elhárítók ezt a szert használták, túladagolva több halottat is okozott. Hivatalosan nem igazolt, hogy ez a szer volt alkalmazva.
2013-ban ismét felmerült Szíriával kapcsolatban az Agent15 gyártása és raktározása, de ez sem igazolódott be.
Paraszimpatikus idegrendszert blokkolja.
A muszkarinos ACh-receptorok a paraszimpatikus effektorsejteken helyezkednek el. A legáltalánosabb paraszimpatikus bénító az atropin, így ennek is atropinszerű hatásai lesznek: szapora pulzus, szájszárazság, pupillatágulat (látászavar) stb.
Köszönöm
Jól tudom,hogy hallucinogén is?
Spanyol oldalon olvastam
Gondolom aeroszol formájában juttatják a célzott személyekre és a hatás belégzéssel jön, esetleg bőrön át is.
Csak a wikit tudom neked fordítani ehhez.
A központi és a periférikus idegrendszerre is hatása van.
Gátolja a szervezet kiválasztó-képességét, nyál, izzadás, kiszáradt száj, nehéz légzés lesz az eredmény, izzadási képesség hiánya, bőr-hajszálerek tágulása miatti bőrpír, túlhevülés, amit tovább ront az izzadás hiánya.
Látás leromlása a pupillareflex és a szemlencse fókuszálásának kiesése miatt.
Az emésztőrendszeri működések paralitikus leállását is okozza, ez halálos is lehet.
Vizelettartási probléma, izgatottság, izomremegés, koordinálatlan testmozgás és szemmozgás, teljes apátia, cselekvésképtelenség, agyi érzelmi- és mozgási irányítás elvesztése, hallucinációk, kóma.
Vázizomzat összeomlása, hányás, izomfájdalmak, izomgyengeség, vesék leállása.
Gyorsult pulzus, magas vérnyomás, gyors, kapkodó légzés.
Azta hallucináció is,jó erős lehet akkor nem csoda hogy vegyi fegyvernek használták
Amúgy köszi,mindegyikre ment a zöld
Az a vicc iskolában 3 idegen nyelvet is tanulni kellett de az angol nem volt közte :D
"Az a vicc iskolában 3 idegen nyelvet is tanulni kellett de az angol nem volt közte :D"
Melyik három?
Nekem meg általános negyediktől középsuli negyedikig kötelező volt az orosz, mindig jó jegyem volt belőle, még sem tudok megmukkanni sem, csak kiszótárazni, ha muszáj, lévén a cirillt fel tudom olvasni.
Sokkal kevesebb évet tanultam németet-angolt, azt mégis beszélem.
8-as német,spanyol,olasz
Ne kérdezd az angolt miért hagyták ki mikor n1 nyelv a világon :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!