Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek lesz egyszer...

Szerintetek lesz egyszer tényleg világvége az emberiség számára?

Figyelt kérdés

Nem szoktam beleélni magam a filmekbe, játékokba túlzottan, de el lehet gondolkodni, hogy milyen hamar készen lehet egy teljes kipusztulás.

Lehet ez bármi, egy vírus, háború, természeti katasztrófák sorozata, vagy majd amikor már a robotok akarják kipusztítani az élőlényeket.

Szóval igazából miért ne lehetne egy ilyen kipusztult világ egyszer. Akkor is lesznek akik túlélik?

Lehet azt mondani, hogy jaj minek ezzel foglalkozni, elég a mostban élni, és hogy nevetséges, kár túlgondolni a dolgokat, stb.

De szerintem biztos, hogy lesz egyszer valami nagy dolog, ami miatt majdnem ki fog pusztulni az ember. Már csak az idő miatt is. Mindennek van egy ciklusa, a földtörténeten akik eddig megjelentek élőlények, idővel mind eltűntek.

Lehet, hogy a robotok úgy fognak az emberre tekinteni, hogy jó köszi, hogy létrehoztál, de innentől egyedül is boldogulok.

Vagy elég csak a mostani koronavírusra gondolni. Ez egy kis vírus volt, mégis a gazdaságot kellett majdnem teljesen bedönteni ahhoz, hogy ne puszuljon ki a fél világ. Most akkor egy erős vírussal hogy bírkózna meg az emberiség?

Ti mit gondoltok erről?

És most nem a walking deadre gondolok, de valami olyasmi világ egyszer szerintem biztos, hogy lesz. Vagy zombikkal vagy anélkül. :)

2020. jún. 10. 14:17
1 2
 11/17 Wadmalac ***** válasza:
100%

A #4 esetleg kicsi túlzó, de tényleg, itt szó nem volt emberiség túlélését veszélyeztető katasztrófáról.

A vírus miatt korlátozásokra humánus okokból volt szükség, a világ gazdaságát, működését nem döntötte volna össze, ha nem történik semmi és ezzel hagyjuk a világ időseinek és krónikus betegeinek nagy részét belehalni.

De bármikor jöhet olyan vírus is, ami a legegészségesebbeket is irtja, akkor meg bizony még ennél is durvább kézifék-húzásra lesz szükség világszinten.

2020. jún. 12. 12:35
 12/17 A kérdező kommentje:

Rengetegen haltak volna meg, és nem csak idősek, maradjunk ennyiben.

De ha csak az időseket veszed, több 100 milliós szám jön ki. Az nem sok?

Meg amúgy sem értem ezt, amikor azt mondják, hogy csak az idősek halnak bele.

Miért, az idős az már nem ember vagy mi? Annak már mindegy?

De maradjunk a jövőnél. :)

2020. jún. 12. 18:55
 13/17 anonim válasza:
75%
Nem lesz soha világvége , örökké létezni fog a világ.
2020. jún. 14. 23:31
 14/17 Wadmalac ***** válasza:

"De ha csak az időseket veszed, több 100 milliós szám jön ki. Az nem sok?

Meg amúgy sem értem ezt, amikor azt mondják, hogy csak az idősek halnak bele.

Miért, az idős az már nem ember vagy mi?"

Valamit nagyon nem értesz.

Attól még, hogy szörnyű meg katasztrofális, ha sokan halnak meg, igenis főleg nagyon öregek meg krónikus betegek, attól az még nem világvége és nem emberiség kihalása.

Mert most arról van szó.

2020. jún. 15. 06:57
 15/17 anonim ***** válasza:
csak a Föld végét lehet tudni biztosra, mikor a haldokló Nap felperzseli, de az még ötmilliárd év. addigra -ha addig nem pusztítottuk ki saját magunkat, vagy másvalaki minket- kizártnak tartom hogy ne léteznénk majd valahol egy másik bolygón, szóval a világunknak vége így nem lesz. bízom benne hogy jó irányba fejlődünk
2020. jún. 21. 19:24
 16/17 anonim válasza:
0%
Én azért remélem egyszer megdoglik mindenki,az a rengeteg undorító gyűlölködő mocskos ember remélem mindenki megdoglik egyszer.
2020. jún. 21. 21:27
 17/17 anonim válasza:
100%

En nukleáris katasztrofara tudok gondolni. Ha egyik orszag kilovi, kilovi a tobbi is. Es az utohatasok miatt lesz lehetetlen szamunkra az elet.

Vhol olvastam, hogy a Fold maga eddig is es ezentul is tul fogja elni a termeszetes katasztrofakat. De ha vmi nem termeszetes dolog beavatkozik... Ki tudja mik lesznek a hatasok a Foldre vagy az emberisegre nezve.

2020. jún. 26. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!