Hogyan alakul ki a gömbvillám?
Figyelt kérdés
Elvileg senki sem tudja.2007. dec. 14. 14:23
1/6 anonim válasza:
Gyakorlatilag pedig ezt a cikket találtam: [link]
2/6 anonim válasza:
Hogy pontosan hogy, nem tudom, de viharban jellemző. Talán az elektromosságtól villámláskor.
3/6 anonim válasza:
Általába egy villám becsapódásakor szoktak ezek ki alakúlni, de legtöbb esetben magától mint egy sima mezei villám. Én legalább is a földbe becsapódásra gyanakszom, mert emlékszem kiskoromban láttam hogy becsapódott messze egy villám a mezőn, és onnan a becsapódás helyszínén egy kis gömb valami kipattant majd eltűnt egy dörgés szerű robajjal.
4/6 anonim válasza:
vagy akkor jön létre ha a villám derékszögben törik meg egy nagyfeszültségű távvezetéken,vagy ha homokba csap a villám és az elpárolgott szilícium gőz gömbé áll össze
6/6 anonim válasza:
Nem, ennek a létezése már bizonyított, az még kérdés, hogy pontosan micsoda és hogyan keletkezik. De már vannak rá elképzelések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!