A talaj típusát hogyan lehet megállapítani?
Figyelt kérdés
Az otthoni talajt szeretném besorolni valamelyik típusba, úgy mint: dolomitos, meszes, savanyú vagy lúgos etc.2010. júl. 30. 16:09
1/8 anonim válasza:
nos rengeteg talajtipus van a talajtipust legegyszerübben igy határozhatjuk meg
*talajrészecskék mérete
*szervesanyagtartalom
*kialakulás földrajzi helye
*talajképződés módja kora
magyarország legjelentősebb talajtipusai csernozzom réti barna erdő homok szikes váz láp kőzethatású erdő és hordalékos talajok a legelterjdtebbek.
más égitetsek talajai a regolit kemény támanyagmentes kőzettalajok ssőt nem is lehet őket talajnak nevezni inkább alapkőzetnek.
irj egy pár paramétert az kertetekben található talajokről és segitek elemezni ez a szakterületem oké de onnan vegyél mintát ahol azelőtt nem folyt mezőgazdasági munka.
2/8 anonim válasza:
az előbb elfelejtettem megkérdezni milyen megyében laksz mert azis számit
4/8 A kérdező kommentje:
Szia! Pest megyében a Tápió-vidéken. Főleg ökológiai szempontból érdekel; azt szeretném kideríteni, hogy ezen a vidéken a talaj, mint környezeti tényező, milyen (erdő)társulást tesz lehetővé. Erdősíteni szeretnék, és az eredeti társulást próbálom helyreállítani, amihez a környezeti tényezők paramétereit próbálom bemérni. Nagyon köszi a válaszokat, majd küldök több infót a talajról, esetleg képet is tölthetek fel, úgy biztosan többet tudnál róla mondani. Mégegyszer nagyon jó, hogy válaszoltál, és köszi a segítséget, te vagy az én emberem :-)
2010. aug. 2. 14:18
5/8 anonim válasza:
szóval arra vagy kiváncsi milyen fa birná azta földet sztem begmaradna ott a tölgya a gesztenye de szinte bármilyen erdei fa megél mert az a rész szinte barnaerdőtalaj és öntéstalaj jellemző az öntéstalajról nézz utánna a neten.amugy nem ez a szakterületem tanuló vagyok 16 éves
6/8 anonim válasza:
de imádom ezt a témát és értem is nem kell leszidni mert hazudtam
8/8 A kérdező kommentje:
no problem
amugy találtam szakirodalmat és tényleg öntéstalaj
ügyes vagy
2010. aug. 9. 11:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!