Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A talaj típusát hogyan lehet...

A talaj típusát hogyan lehet megállapítani?

Figyelt kérdés
Az otthoni talajt szeretném besorolni valamelyik típusba, úgy mint: dolomitos, meszes, savanyú vagy lúgos etc.
2010. júl. 30. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:

nos rengeteg talajtipus van a talajtipust legegyszerübben igy határozhatjuk meg

*talajrészecskék mérete

*szervesanyagtartalom

*kialakulás földrajzi helye

*talajképződés módja kora

magyarország legjelentősebb talajtipusai csernozzom réti barna erdő homok szikes váz láp kőzethatású erdő és hordalékos talajok a legelterjdtebbek.

más égitetsek talajai a regolit kemény támanyagmentes kőzettalajok ssőt nem is lehet őket talajnak nevezni inkább alapkőzetnek.

irj egy pár paramétert az kertetekben található talajokről és segitek elemezni ez a szakterületem oké de onnan vegyél mintát ahol azelőtt nem folyt mezőgazdasági munka.

2010. júl. 31. 12:26
 2/8 anonim ***** válasza:
az előbb elfelejtettem megkérdezni milyen megyében laksz mert azis számit
2010. júl. 31. 12:27
 3/8 anonim ***** válasza:
válaszolj már ember
2010. aug. 2. 09:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Szia! Pest megyében a Tápió-vidéken. Főleg ökológiai szempontból érdekel; azt szeretném kideríteni, hogy ezen a vidéken a talaj, mint környezeti tényező, milyen (erdő)társulást tesz lehetővé. Erdősíteni szeretnék, és az eredeti társulást próbálom helyreállítani, amihez a környezeti tényezők paramétereit próbálom bemérni. Nagyon köszi a válaszokat, majd küldök több infót a talajról, esetleg képet is tölthetek fel, úgy biztosan többet tudnál róla mondani. Mégegyszer nagyon jó, hogy válaszoltál, és köszi a segítséget, te vagy az én emberem :-)
2010. aug. 2. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
szóval arra vagy kiváncsi milyen fa birná azta földet sztem begmaradna ott a tölgya a gesztenye de szinte bármilyen erdei fa megél mert az a rész szinte barnaerdőtalaj és öntéstalaj jellemző az öntéstalajról nézz utánna a neten.amugy nem ez a szakterületem tanuló vagyok 16 éves
2010. aug. 2. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:
de imádom ezt a témát és értem is nem kell leszidni mert hazudtam
2010. aug. 2. 17:52
 7/8 anonim ***** válasza:
bocs
2010. aug. 2. 17:53
 8/8 A kérdező kommentje:

no problem

amugy találtam szakirodalmat és tényleg öntéstalaj

ügyes vagy

2010. aug. 9. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!