Mit gondoltok erről a mikroszkópról? Mik a tapasztalatok vele?: Rik&Rok Deluxe / One 2 fun MEGA 48 részes játék mikroszkóp készlet.
Szeretnék mikroszkópot venni, csak nem tudom milyet. Mert azért szeretnék is vele látni valamit, jó lenne ha nem a kukába dobnám ki a pénzt :D
Nyilván nem akarok szipiszupi többtízezres mikroszkópot, mert ott egyelőre még nem tartok, most még egy ilyen játéknak nevezett is elég lenne. A lényeg hogy jól lehessen vele szinte bármit megnézni (egysejtűek, sprórák, kristályok, sejtek, sejtmagok, rovarok, stb...)
Emelt biológia érettségire készülök, meg amúgy is érdekelnek az ilyesmik.
Szóval kinéztem ezt a kis játék mikroszkópot, nem tudom mennyire működhet. Ha valakinek van vele tapasztalata, megköszönném ha megosztaná velem :)
Mennyire lehet jól látni vele? Megéri? Van hozzá valami sok oldalas útmutató, ötletek, hogy miket lehet megvizsgálni alatta?
Persze ez csak ilyen full hobbi szinten menne, nem igazán szeretnék több tízezres mikroszkópot, nekem elég egy ilyen is, ha láthatok vele valami érdekeset :D
Csak ezt így tisztáztam, nehogy valaki leoltson hogy ez így lósz*rt se fog érni :D
Nem leoltani akarlak inkább megóvni a pénzkidobástól. Konkrétan ezt a "mikroszkópot " nem ismerem de gyerekkoromban volt 3 játékmikroszkópom, azok Japán gyártmányok voltak. Nem hiszem hogy ezek a mai kínai gyártmányok jobbak lennének. olyat olvastam pl. hogy ezeknek sokszor még a lencséje is műanyag ,tehát 1-2 év és tönkremegy. Nem mikroszkópnak, hanem gyerekjátéknak készülnek, annak jók. 8-10 éves gyereknek tökéletes . De középiskolásnak szerintem már kevés. Azt tudni kell például hogy a ráírt nagyítás érték nem valós, kb gyököt vonhatsz belőle, kb az a reális nagyítás. A lencsék képhibái nincsenek korrigálva, a látómező nagyon kicsi ( engem annak idején ez zavart a legjobban). Aki belenézett csak egyszer is egy rendes mikroszkópba ( akár a legegyszerűbb iskolai mikroszkópba is ) az nemigen akar ilyet használni utána. Én sok-sok évvel ezelőtt keménypapírból csináltam csövet, abba illesztettem lencséket ( vetítőgépből meg régi távcsőből származtak ) az is jobb volt ezeknél...
Szerintem sokkal jobban járnál egy valódi , használt mikroszkóppal. A Vaterán meg a Jófogáson mostanában többször láttam olcsón jó mikroszkópokat , akár ötezerért is.
Itt van pl ez: [link]
Úgy nézem egyetlen nagyítása van, de ha a lencséi jók akkor még ez is sokkal jobb annál a játéknál. Vagy várhatsz hátha jön jobb hasonló áron ( szokott lenni ). Használtnál arra figyelni kell hogy a lencséi jók legyenek. Néha a mechanika is be van ragadva , azt jó ha valaki meg tudja reparálni a családban. Szervizben több tízezerért csinálják meg. A legjobb ha ki tudod próbálni, és ha a mechanika működik meg a lencsék is jók nyugodtan megveheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!