A 6G-nél is fognak adótornyokat gyújtogatni?

Szerintem először is nem kizárólag a hisztériakeltőket kell okolni az előítéletekért. Az 5G elleni előítéletek több forrásból táplálkoznak:
A telefongyártók hozzáállása a világhoz (jöjjön a bevétel, mindegy milyen áron és mindegy milyen környezetszennyezéssel)
A telefontársaságok hozzáállása a világhoz (ugyanaz)
A állam példa-nem-mutatása (befekszik a telefontársaságoknak, ha az érdeke úgy kívánja)
A korábbi tapasztalatok (Volkswagen-ügy, Contergan-botrány)
Ezek után szerintem semmi meglepő nincs abban, hogy egyesek semmiben se bíznak.

,,Hogy lehet ezt orvosolni/elkerülni?"
Leginkább sehogy! Az emberiség felvilágosodása egy soha be nem fejeződő folyamat. Mindig lesznek olyanok, akik nem ismerik meg kellően a világot és logikátlan vagy hibás elképzelésekre jutnak.
A megfelelő oktatás segít, de nem tökéletes módszer, hiszen nagyon sokan nem akarnak tanulni. Beleverni az emberbe a tudást meg képtelenség.
Az áltudomány és téveszmék betiltása szintén csak még bizonyítatlanabbá tenné az embereket.
Az ilyen téveszmék elmémesedése is megakadályozhatatlan. Ez a könyvnyomtatás óta zajlik és nincs módszer arra, hogy ellenőrizzük vagy irányítsuk.
Az új dolgoktól való indokolatlan félelem is ösztönösen jelen van bennünk. Végtére még mindig csak okos majmócák vagyunk. És nem valami szuper intelligens "természetfeletti" lények...
Az egyetlen dolog ami valóban hatásosnak bizonyult az az idő! Az emberiség egyre kevesebb téveszmében hisz. Mivel a tudás úgy tud teret hódítani, hogy azt képtelenség már megcáfolni. Ahogy megismerjük a világot a tudomány segítségéével úgy szorulnak vissza a téves elképzelések a fizikai valóságról. A levegőben terjedő információ viszonylag új világában nem csoda, ha az emberek szkeptikusak lesznek. Az elektromosságtól is féltünk, amíg meg nem ismertük. Ez megy már évezredek óta. Nincs okunk azt feltételezni, hogy ez megváltozna bármikor is a jövőben.
Az általános műveltség növekedése Lassú de stabil folyamat. Ki kell várni, amíg az emberek találnak pár új dolgot, amitől félhetnek az ismeretlensége miatt.

Milyen fölényeskedő, nagyképű kérdésfeltevés ez?
Olvastál bárhol, bármilyen bizonyítékot arra nézve, hogy az 5G teljesen ártalmatlan?
Reprezentatív kutatás?
Nem? Naugye.. Akkor mire ez a hangnem?

Wadmalac "miért nem hajítja ki sikítva az ablakán az otthoni gigabites wifijét"
Szerintem ezeknél nincs wifi, kábellel csatlakoznak a netre.

"Szerintem ezeknél nincs wifi, kábellel csatlakoznak a netre."
Túl értelmesnek hiszed a pánikolókat.
A többség azt hiszi, az 5G valami misztikus új kommunikációs mód, fel sem fogja, hogy a 3G, 4G, az otthoni wifije ugyanazt az EM hullámot használja és mindebből a wifije teszi őt a legnagyobb energiaszintű hullámok közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!