Fél colos csövön hány liter 8baros levegő jön ki egy perc alatt?
Figyelt kérdés
ipari környezet, 2000 literes puffer tartályt több nagy teljesítményű kompresszor táplál, szóval csak a cső keresztmetszete határozza meg a kiáramlás mennyiségét2020. ápr. 25. 10:51
1/5 anonim válasza:
Meg a cső hossza. Meg a cső felületi érdessége. Meg a levegő hőmérséklete.
2/5 A kérdező kommentje:
A vezeték paraméterei: hegesztett kötések mindenhol, 35m 6/4coll acélcső, benne 6db könyök és 3db ív,az utolsó 1m-es szakaszon 1db 6/4-1/2 collos szűkítő és 1/2 collos cső, itt van egy ugyancsak fél colos golyóscsap is. a csőrendszer kb 20 éves. a préslevegő száraz, ennek ellenére néha kevés rozsda port is hoz magával, szóval a felületi érdesség akár magas is lehet. a kilépő sűrített levegő 25c fokos a csőben (de ez nyiván azonnal kevesebb lesz a tágulás miatt), a helység hőmérséklete 22C fok. helység térfogata kb 200m3, több nyitott ablakkal, tehát a nyomás nagyrészt megfelel a mindenkori külső légynyomásnak. szeretném összehasonlítani más értékkel a kifújt levegő mennyiségét, szóval nem tudományos pontosságú választ várok. Megfelelő rotaméterem sajnos nincs gázra.
2020. ápr. 26. 09:38
3/5 anonim válasza:
Én azt szoktam használni, igaz én mindig vizet számolok vele:
Némi elhanyagolással de nekem elég ijesztően nagy szám jött ki, vagyis hogy 1200 l/min fölött esik 8 bar nyomás a rendszeren.
4/5 anonim válasza:
Lehet kicsit alábecsültem és benne lehet 3000 L/min is.
5/5 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm, este számolok vele
2020. ápr. 27. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!