Egyre csak több fajta mentával találkozom, egyre meglepőbb illatokban/ízekben. (pl. :csoki, ananász, alma). Ezeket hogyan hozzák létre?
Ha ugyanazt az ízt (menta) más és más ízekkel keverik, különböző íz lesz az eredmémy.
Más ízt kapsz, ha a tábla csoki felét kókuszra, másik felét almára olvasztod.
Elég sok mentának van eredetileg különbözö mellékíze,csak ezeket régebben nem tartották pozitívnak, ezért ezek nem terjedtek el.
Újabban, amikor egyre több ember nyitott új ízekre, kezdték egyre inkább felfedezni öket és nagyobb mértékben termeszteni.
Az egyes fajták esetében szelekcióval erösítik a meglévö egyéni aromát, ezért az újabb változatoknak intenzívebb az illata.
Alapvetően van a bors- és a fodormenta, persze nemesítésileg biztosan ezeknek is van egy kupac alváltozata. De valóban, simán ha a menta ízt társítod egy másikkal, például gyümölcsök vagy csoki, elég érdekes keverékízek jönnek ki.
Kipróbálhatod magad is.
Mentolaromát is lehet kapni, de a legjobb a mentatea.
Ezt lefőzöd és kevered különböző gyümölcslevekkel.
Elég kellemes nyári hűsítő italokat lehet kihozni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!