Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ugye a pi pontos kiszámításáho...

Ugye a pi pontos kiszámításához tudni kell a kör kerületét, de a kör kerületéhez kell a pi, akkor most mivan? Xd

Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, hogy hogy tudta kiszámolni a pi-t a kör keruletének pontos meghatározása nélkül?
2020. ápr. 3. 09:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Tetszőlegesen meg lehet közelíteni a pontos értéket, ha a körhöz hasonló sokszögnek számolod ki a méreteit, és a egyre növeled a szögek számát. Egy hatszög vagy nyolcszög még nem látszik körnek, de mondjuk egy szabályos 216-szög már léynegében igen.
2020. ápr. 3. 09:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A kör kerülete lemérhető, az átmérője szintén. A pí pedig a kettő hányadosa.
2020. ápr. 3. 09:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A kör kerületének kiszámításához a sugár ismeretében kell a Pi. Egy kör kerületének megméréséhez nem.
2020. ápr. 3. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogyan akarja valaki megmérni a kör kerületét és az átmérőjét (egyáltalán szabályos kört csinálni), hogy a kapott értékekből mondjuk 15 tizedesjegyig meghatározható legyen a pi értéke...
2020. ápr. 3. 12:16
 5/10 dellfil ***** válasza:
100%

"Arra vagyok kiváncsi, hogy hogy tudta kiszámolni a pi-t a kör keruletének pontos meghatározása nélkül?"

Ez tán elég lesz.(?) :)

[link]

dellfil

2020. ápr. 3. 13:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi, tehát szó szerint egy zsinórt rátekert egy körre, majd kieresztette?
2020. ápr. 3. 18:07
 7/10 anonim ***** válasza:

"Ugye a pi pontos kiszámításához"

Na akkor tisztázzuk, hogy mit értsünk pontos pi-n? Hány tizedesjegyre akarod kiszámolni? Elég kettő? Esetleg tíz? Vagy az első egymillió tizedesjegyre vagy kíváncsi, mert nagyon nem mindegy!

2020. ápr. 3. 20:50
 8/10 dq ***** válasza:
100%

Nem ismerjük a pi-t. Jelenleg az első ~31 billió számjegyét ismerjük, a többiről fogalmunk sincsen. (Például itt letölthető torrentről az első 100 milliárd jegye, 43 GB [link] , mint egy nagyobb felbontású film, vagy egy játék.)

Régebben először lemérték cérnával. Aztán amikor megjelent a matematika, sokszögekkel adtak rá igazi felső és alsó korlátot.

Itt tudsz róla bővebben olvasni: [link]

2020. ápr. 5. 09:40
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Hát ez még így elég pontatlan. Amíg nem lesz meg 10 kvintillió számjegyig, addig nem vagyok hajlandó használni és számolni a pível.
2020. ápr. 5. 11:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, magára a 3,14-re voltam kiváncsi, hogy az hogy jött ki pontosan . Rosszul fogalmaztam
2020. ápr. 5. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!