Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kb. mekkora a legkisebb zaj,...

Kb. mekkora a legkisebb zaj, amire egy ember már felébred?

Figyelt kérdés
2010. júl. 18. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyénfüggő meg számít az is, hogy milyen "mélyen alszik az illető"
2010. júl. 18. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez tipikusan egy olyan kérdés, amire nincs egyértelmű válasz. Melyik ember? Valaki egy kis neszre is felébred, míg mást mondjuk a mennydörgés se kelt fel. Az is számít, hogy milyen alvási szakaszban kellene felébredni. Emberenként változó.
2010. júl. 18. 10:26
 3/7 d,jpt L válasza:
100%
Egyénfüggő. Én arra is felébredek, ha a kutya megfordul. Apám mellett akár kiabálhatsz is..
2010. júl. 18. 10:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet megmondani. Volt már olyan, hogy hárman verték az ajtót, én meg aludtam mint a bunda, de olyan is, hogy felébredtem arra, hogy valaki két szobával arrébb járkál.
2010. júl. 18. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:
26%
70dB
2010. júl. 18. 11:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, sok mindentől függ.

1. alvás állapota

2. hallás

3. háttérzaj.

Tehát ha nem alszol mélyen, jól hallasz és nem egy nagykörűti lakásban alszol, nyitott ablaknál, csúcsforgalom idején, hanem pl egy csendes szobában,

akkor 1-2 dB könnyen felébreszthet (ld. szúnyog szümmögés)

Ugyanakkor ha pl. kőolajfúrásnál dolgzol, akkor bizony megtanulsz 80-90 dB-es folyamatos zajban is aludni, és ott lehet, hogy egy légkalapács sem ébreszt fel.

2010. júl. 18. 13:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Van aki arra ébred fel, ha zaj után csend lesz. Akkor azt mekkora zajnak veszed?
2010. júl. 18. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!