PET-palack heti ecetes fertőtlenítése kiold valamit az anyagból, hogy káros belőle inni azután?
Másként mondva: hányszor és hány percig engedélyezett PET-palackot tisztítani ecettel, hogy még nem lesz káros?
Nem álszentkedem, van hogy veszek palackos italt kényszerből, de akkor szertetem használnia palackot még sima csapvízhez, és egy 2 hónap múlva dobom a szelektívbe.
Igen, mert sokszor olyan érzésem van, hogy hova mossam már tovább, 2 napig ecetben áztatni stb. Ettől tisztább nem lehet, hanem bevesz minden szagot, mert ha sima mosogatószeres vízzel csinálom, akkor meg annak az illata marad benne, az sem jó. De az ecettől meg félek, hogy vajon mit old le a felületéről, amit később én iszok meg, mivel a víz azért állhat benne órákig, és akkor szó szerint én iszom meg a mindig leázott dolgokat.
Látom piacon is nyers tejet ilyen műanyagokban viszik az emberek és látszik, hogy mindig ugyanazt, szóval valahogy elmossa és ennyi. De ha ennyire porózus, nekem ez nem tetszik.
Az a biztos, ha igazi üveg palackot használ az ember, ugye?
Ha a cél a teljes eltüntetése minden belekerült anyagnak, akkor az üveg, a mázas kerámia és a saválló élelmiszeripari acél a megoldás.
Viszont ha tényleg csak az antibakteriális tisztítás plusz szagtalanítás, akkor a sav- és lúgálló műanyag, pl. a PET is elég sokáig használható megfelelő tisztítással.
Valóban marad vissza anyag a felület porozitásában, de oda a fertőtlenítő mosogatószer is bejut, tehát a beágyazódott bacik többségét is eléri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!