Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért akkor nő a szőrünk ha...

Miért akkor nő a szőrünk ha levágjuk Pl:honalj, szakál, stb?

Figyelt kérdés
A lábam,karom nem borotválom és nem is nő a szőr rajtuk,vagyha borotválnám akkor ott is nőne és meddig?
2010. júl. 14. 16:28
 1/6 anonim ***** válasza:
mert a szőrszál vége öregebb, és folyamatosan letöredezik.
2010. júl. 14. 16:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Nő akkor is, csak letörik a vége, valamint kevésbé feltűnő a különbség 4 és 5 mm között, mint 0 és 1 mm között.
2010. júl. 14. 18:45
 3/6 sulfur ***** válasza:
Szerinted csak akkor nől, ha vágod? Ugyan, honnan tudná az egyik vége, hogy levágtad a másikat? Nem giliszta, hogyha kettévágod, 2 gilisztád lesz! Szóval ugyanúgy nől továbbra is, mint korábban. A haj átlagban 2,5 cm/hó sebességgel. Persze, ettől lehetnek egyéni eltérések.
2010. júl. 14. 20:59
 4/6 anonim ***** válasza:
nem csak a vége törik, hanem folyamatosan veszítünk egész szőrszálakat és hajszálakat is. gyakorlatilag van egy dinamikus egyensúly, mert törik, hullik, de közben folyamatos nő és újak nőnek. így látszólag semmi nem változik.
2010. júl. 14. 22:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Sulfur, én is pont ezt akartam írni csak giliszta nélkül.
2010. júl. 15. 11:25
 6/6 sulfur ***** válasza:
De így gilisztával kicsit érthetőbb szerintem.
2010. júl. 16. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!