Milyen homersekleten inkubaljam a bakteriumokat?
Figyelt kérdés
Egy kiserletben egy anyag antibakterialis hatasat szeretnem vizsgalni kulonbozo mikrobakon disk diffusion teszttel. Viszont a kivalasztott mikrobaknak kulonbozo optimalis novekedesi homerseklete van. Ez hogyan befojasolhatja a kiserlet kimenetelet? Illetve szerintetek az a jobb ha egy homersekleten inkubalom mindegyik mikrobat, vagy mindegyiknek az optimalis homersekletet hasznalom?2019. aug. 24. 00:38
1/5 anonim válasza:
Mindegyiknek a maga optimális hőmérsékletét kell biztosítani.
3/5 A kérdező kommentje:
viszont az osszes kiserletleirasban amit olvastam 37 C* volt a hasznalt homerseklet (az emberi test homerseklete), a bakteriumok optimalis novekedesi homersekletetol fuggetlenul. Sajnos azonban 30 C* folott nem inkubalhatok biztonsagi okok miatt.
Ezek szerint az optimalis ph-t is biztositani kene mindegyik bakteriumnak?
2019. aug. 24. 14:37
5/5 anonim válasza:
Én biológus vagyok! Csak az egyetemen (ELTE TTK) meggyűlöltették velem, amit régen nagyon szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!