Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem jó a HNO3 a KMnO4-os...

Miért nem jó a HNO3 a KMnO4-os titrálásnál savanyításra?

Figyelt kérdés

Azt értem, hogy a HCl miért nem jó. A HNO3-nál csak annyit találtam, hogy mert erős oxidálószer. A kénsav is az!!

Segítsetek! Köszönöm!


2019. aug. 9. 13:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A szulfát ion nagyon stabil. Permanganátos közegben nem redukálható, inert. Ezért jó a kénsav. A nitrát ion jóval könnyebben redukálható nitritté. Ezért nem jó szerintem a salétromsav.
2019. aug. 9. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Már nagyon vártam a választ! Köszönöm, végiggondolom!:)
2019. aug. 9. 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak az a kérdés, mit akarsz savanyítani?
2019. aug. 9. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Felszíni vizek szervesanyag (KOI PS)meghatározását olvasgattam és gondolkodtam rajta, hogy miért kénsav. Miért nem egyéb sav??
2019. aug. 9. 17:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Na meg minden KMnO4+ sav reakcióban kénsav szerepel.
2019. aug. 9. 17:35

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!