Léteznek antropológiai hasonlóságok a kunok és a románok között?
Köztudomású a románok gyakori orientális keleties kinézete , és aki egy kis populációgenetikát olvasott tudja is miről van szó. 2rövid videó:
Nem is tudom. Nekem éppen elég dolgom volt életemben románokkal, de az, amit jellegzetesen „román külsőként” vagyok hajlamos azonosítani inkább balkáni típusú mediterrán jellemzőkből áll össze.
Különben meg mit értesz kunok alatt, a magyarországi Kunság-régiók lakóit vagy a belső-ázsiai kipcsakokat? Nem egészen mindegy.
A kunok nehezen köteleződnek el, de ha megteszik, a hűségük vitathatatlan. Ezt a történelen is igazolja.
A Románok hátba támadják a magyarokat mindig. Az elvhűségről fogalmuk sincs. Ezt is igazolja a történelem.
Úgy gondolom külsőségekben sincs sok hasonlóság.
Maradjon is így.
Kedves 1-es hozzászóló, te valószínűleg a kelet-mediterrán fenotípusról beszélsz a románok esetében, azt viszont szándékosan elfelejted, hogy nem csak a balkánon van jelen, hanem É-afrikában , Török országban és a közel keleten levant is domináns a K-mediterrán típus. Tehát nem éppen egy túl európai kinézet.
Genetikai kutatások alapján viszont durván messze áll a NY-európai NY-mediterrán fajától, csak az elnevezése hasonló.
MAyra szerintem van hasonlóság, Olyan keleti mongoloid szemeket lapos keleties arcot csak a románok között lehet nagy arányban látni.
Népek származása meg a mentalitás két külön (gyakran össze nem függő) kérdések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!