Szerintetek mi a legnagyibb probléma jelenleg a világon?
,,Az előttem írt példák nem a pénzszerzés céljából történnek?"
Nem! Ezek a gazdagság és a hatalom miatt vannak. A pénz csak segíti a tárgyak és szolgáltatások adás-vételét...
,,Tudom hogy mi a pénz és miért van rá szűkség, de köszi a felvilágosítást! :)" ha te mondod... :D
A pénz csupán a mobilis érték virtuális képviselője, enélkül nem tud működni semmilyen emberi társadalom, amit ismerünk (amint írtam is, tökéletes önzetlenség és közösség felé történő "önfeláldozás" híján ez képviseli a civilizációs kooperáció működtető üzemanyagát).
Az, hogy hogyan élünk és élünk vissza ezzel a fontos rendszerelemmel, az már az emberi jellem, önzés, hatalomvágy megtestesülése.
,,Igen gazdagság és hatalom. Ezekhez manapság biztos nem kell pénz?"
Nem bizony! A pénz nem erre való! A gazdagság azt jelenti, hogy neked sok olyan dolgod van, ami sokat ér! Jelen korunkban ez lehet akár a pénz is, de lehet ingatlan, arany, gépkocsi, disznó, stb...
A napi munkádért kaphatnál 1 csirkét, 3 étkezési utalványt, és 2 liter vizet. Akkor pár nap alatt összejönne néhány csirke és azokat eladhatod 1 disznóért és lett egy disznód! Nem egyszerűbb ha mindennek az árát pénzben határozzuk meg és pénzt kapsz a munkakádért? Majd a kapott összeget aztán BÁRMIRE elköltheted előre meghatározott árakon? Talán vezessük be újra a cserekereskedelmet? Akkor eltűnik a kapzsiság és senki sem akar felhalmozni majd vagyontárgyakat? Vagy nem akar majd hatalmat, befolyást szerezni? És képtelen is lesz majd ezt elérni? Ugyan már...
Nem a pénz tehet arról, hogy az emberek mohók és vágyják a hatalmat, a gazdagságot! A pénz előtt is voltak gazdag és hatalmas emberek!
Igazad van, nagyon értelmes a kérdésed.
A 2-es válasz is nagyon jó szerintem. 7-es is.
A legnagyobb probléma az ember állapota.
14-es válaszban is van valami.
Mi itt jelenleg EMBERKÉNT a létezés keresztútján állunk.
15: ebben is van valami.
"Az átlagostól magasabb intelligenciával pedig még nagyobb szenvedés az egész" A demokrácia a "boldog tudatlanokat" támogatja, rájuk van szüksége.
Én sem szaporítom ezt a fajtát. Vagyunk már elegen. Az embernek belső mértéke legyen.
"De a Föld nem egy élő dolog, a Naprendszerünk meg pláne! "
Itt a hiba. Ezért omlik majd a nyakadba. (korrekció)
Mi a probléma?
A tudat beszűkülése, bezárulása. (semmi nem él, csak én) (kiválasztottság) (arrogancia)
"Az ember nem hangya, nem kollektív genetikai bevéséssel szolgálja a társadalom érdekét.
Az ember individuum, önálló gondolatokkal, igényekkel és érdekekkel és csak másodsorban társadalmi lény."
Emberalatti szinten (emberállat) még kollektívumokba állnak össze. (törzsi vallások)
"A pénz csupán a mobilis érték virtuális képviselője, enélkül nem tud működni semmilyen emberi társadalom, amit ismerünk (amint írtam is, tökéletes önzetlenség és közösség felé történő "önfeláldozás" híján ez képviseli a civilizációs kooperáció működtető üzemanyagát).
Az, hogy hogyan élünk és élünk vissza ezzel a fontos rendszerelemmel, az már az emberi jellem, önzés, hatalomvágy megtestesülése."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!