Ki volt Bem János?
A mai híradóban mondta háromszor is a bemondó, hogy a Bem János parkban tűket szurkálnak virslibe a kutyák pusztítására.
Ez sajnálatos, de sosem hallottam Bem Jánosról, a gugli is csak az ismert Bem Józsefről ír, a Bem apóról, vagyis tényleg van János keresztnevű Bem is, vagy csak a bemondó szúrta el?
Meg ilyen parkról sem hallottam, de a tv 1 mai híradójából, ami gondolom az interneten is látható hiradó.hu címen, mindenki hallhatja ezt a nevet és nem tudom, tévesen e, vagy tényleg van Bem János nevű híres ember is, akiről parkot neveztek el Budán?
Budapesten nincs Bem János park, ellenben van Bem József utca, tér, Bem tábornok utca, Bem utca, Bem rakpart és Bem apó utca.
A hírolvasó szúrta el. ( írhattam volna bemondót is, de tartok tőle, hogy arra poénok sorozata jelenne itt meg. :D )
A Wein park Pesten van és a kutyás riport budai Bem János parkról beszél, én legalább is azt hallottam.
46.40 körül mondja először, majd még kétszer, de lehetséges, hogy tényleg Wein és nem Bem bár egészen úgy hallatszik.
Tudomásom szerint nem volt még szeretőtől sem gyereke és egyedüli gyerek volt Józef Bem. Mikor hazaszállították a hamvait Lengyelországban sem volt ott rokona. Szóval nincs Bem János, vagy Jahn Bem.
De eleve nincs Bem János park Budapesten, szóval az egy nyelvbotlás volt
Megnéztem a videót és nem nyelvbotlás volt, hanem a te fülbotlásod. :D
Egyértelműen NEM Bem Jánost mond. Wein Jánost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!