Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen tudományokat takar a...

Milyen tudományokat takar a "szabadbölcsészet"?

Figyelt kérdés
És milyen téren lehet vele elhelyezkedni? Köszi válaszaitokat előre is!! :)
2010. jún. 27. 18:15
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Én csak egyszerűen nem szeretem, ha lenéznek valakit amiatt, ha nem egy "presztízs" szakon tanul... Ismerek jogászokat, közgazdászokat, akik bár valószínüleg könnyebben elhelyezkednek, "nem sütnek krumplit a Mekiben", de attól még nem sok értelem szorult beléjük!!

Azért kösz a válaszokat!! :)

2010. jún. 28. 13:51
 12/12 Morals ***** válasza:

Én joghallgató vagyok, de szívem szerint filozófiát tanultam volna. Abból viszont megélni nem fogsz, és amit ott oktatnak, az minimális kreativitásra sem sarkal.

Gondolkodó embernek nem kell feltétlen bevágnia Spinoza teljes életművét, Nietzsche sem tette.

Ha rám hallgatsz, választasz egy olyan szakot, amiből meg lehet élni, s még így is elvonulhatsz, s foglalkozhatsz az igazi szenvedélyeddel, ha pl. az a filozófia.

2010. szept. 12. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!