Mennyire jó könyv a "Dr. David J. Lieberman Vegyél rá bárkit bármire! "?
Ez engem is érdekel. Talán le is töltöttem valamikor. Majd elolvasom.
Egyszer olvastam manipulálós írásokat, és tényleg működhet.
Kár hogy nem vagyok pszichopata, pedig sokkal egyszerűbb lenne minden :D nekik lelkiismeretfurdalás nélkül megy.
Ne bánkódj emiatt, hiszen elmegyógyintéztben vagy börtönben végeznéd. Az sem mentség, ha éppen miniszterelnök vagy.
A könyvet nem ismerem. De megfelelő tudással bizonyos emberek majdnem mindenre manipulálhatók. Néhány feltétel: a megfelelő tudás nem egy ilyen könyv kiolvasását jelenti. Ennél kicsit több kell. A bizonyos ember egyes esetekben milliós tömeg is lehet, ha módszeresen és nem egyedül csinálod. Kiváló példa erre Magyarország. A majdnem minden azt jelenti, hogy a butábbakat többre, az okosabbakat kevesebbre, de időlegesen bárkit bármire. Más kérdés, hogy bizonyos agyműködéssel rendelkezők hamar rájönnek és nem szokták jó néven venni (értsd: tesznek arról, hogy forduljon a kocka).
Ezen túlmenően, a dolgot lehet rosszul is csinálni. Ez általában azt jelenti, amit a "visszafelé sült el" jelent.
Elég jó meglátások vannak benne, de bevallom, nem olvastam végig.
Nekem az 'olvass az emberekben' műve jobban tetszett.
Gyakorlati alkalmazása az ilyen tanácsoknak érzéket kíván, megfelelő hozzáértést.
A mindennapi életben számtalan manipulatív tevékenység folyik, az udvarlás során, vagy a munkahelyen célzott információkkal próbálunk előnyhöz jutni, olyan képet kialakítani magunkról, ami által sikereket érhetünk el. Ott van például a hadsereg, ahol pillanatok alatt békés civilekből katonákat gyúrnak, akik ölésre is képesek lesznek, szóval igen, vannak alkalmazható módszerek.
A politikában mindkét fél, a kormány és az ellenzék is manipulál, ez természetes, de egy átlagos vitában is előfordul többnyire, mert ritka a viszonylag pártatlan, szélesebb területet felölelő nézőpont.
Egyébként nem a könyvben volt a hiba, hogy nem olvastam végig, csak annyi a háttere, hogy egy ismerősömnél töltöttem egy hetet, nem olyan régen és az ő könyve volt, amit időnként olvasgattam, de nem volt erre túl sok lehetőség és így nem jutottam a végére.
Most, hogy eszembe jutott, el fogom olvasni teljesen, mert kiment a fejemből közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!