Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mennyire jó könyv a "Dr....

Odin fia kérdése:

Mennyire jó könyv a "Dr. David J. Lieberman Vegyél rá bárkit bármire! "?

Figyelt kérdés
A kérdésem leginkább arra irányul hogy érdekes-e maga a könyv, ill. a benne szereplő írások alkalmazhatóak-e, vagy legalább is igazak a valóéletre tekintve.

2018. szept. 24. 16:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel. Talán le is töltöttem valamikor. Majd elolvasom.

Egyszer olvastam manipulálós írásokat, és tényleg működhet.

Kár hogy nem vagyok pszichopata, pedig sokkal egyszerűbb lenne minden :D nekik lelkiismeretfurdalás nélkül megy.

2018. szept. 24. 20:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Ne bánkódj emiatt, hiszen elmegyógyintéztben vagy börtönben végeznéd. Az sem mentség, ha éppen miniszterelnök vagy.

A könyvet nem ismerem. De megfelelő tudással bizonyos emberek majdnem mindenre manipulálhatók. Néhány feltétel: a megfelelő tudás nem egy ilyen könyv kiolvasását jelenti. Ennél kicsit több kell. A bizonyos ember egyes esetekben milliós tömeg is lehet, ha módszeresen és nem egyedül csinálod. Kiváló példa erre Magyarország. A majdnem minden azt jelenti, hogy a butábbakat többre, az okosabbakat kevesebbre, de időlegesen bárkit bármire. Más kérdés, hogy bizonyos agyműködéssel rendelkezők hamar rájönnek és nem szokták jó néven venni (értsd: tesznek arról, hogy forduljon a kocka).

Ezen túlmenően, a dolgot lehet rosszul is csinálni. Ez általában azt jelenti, amit a "visszafelé sült el" jelent.

2018. szept. 25. 19:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Elég jó meglátások vannak benne, de bevallom, nem olvastam végig.

Nekem az 'olvass az emberekben' műve jobban tetszett.

Gyakorlati alkalmazása az ilyen tanácsoknak érzéket kíván, megfelelő hozzáértést.

A mindennapi életben számtalan manipulatív tevékenység folyik, az udvarlás során, vagy a munkahelyen célzott információkkal próbálunk előnyhöz jutni, olyan képet kialakítani magunkról, ami által sikereket érhetünk el. Ott van például a hadsereg, ahol pillanatok alatt békés civilekből katonákat gyúrnak, akik ölésre is képesek lesznek, szóval igen, vannak alkalmazható módszerek.

A politikában mindkét fél, a kormány és az ellenzék is manipulál, ez természetes, de egy átlagos vitában is előfordul többnyire, mert ritka a viszonylag pártatlan, szélesebb területet felölelő nézőpont.

2018. szept. 30. 08:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyébként nem a könyvben volt a hiba, hogy nem olvastam végig, csak annyi a háttere, hogy egy ismerősömnél töltöttem egy hetet, nem olyan régen és az ő könyve volt, amit időnként olvasgattam, de nem volt erre túl sok lehetőség és így nem jutottam a végére.

Most, hogy eszembe jutott, el fogom olvasni teljesen, mert kiment a fejemből közben.

2018. szept. 30. 08:51
 5/5 anonim válasza:
Alapvetően nem egy rossz könyv, jók a megállapítások benne és rávilágít bizonyos dolgokra, amik nem feltétlen jutnak az ember eszébe. Van egy nagyon nagy hibája a könyvnek, mégpedig a fordítás. Néhányszor nem odaillő szavakat használ, máshol pedig magyartalan, nyelvtanilag hibás, bár ez nem az író hibája.
2024. febr. 4. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!