Budapesten vannak magyar származású emberek?
Amikor arra jártam nagyon sok német külsejű embert láttam, szőkéket és nem ázsiai vonásokat. A vezetéknevek ugyancsak idegenek eredetűek.
A budapesti lakosok felmenői mind idegenek? Ilyen körülmények között milyen érzelműek a lakosok? Német, szlovák, szerb stb?
,,Budapesten vannak magyar származású emberek?"
Igen! Ők azok, akik Magyarországon születtek!
,,A budapesti lakosok felmenői mind idegenek?"
Természetesen! Amúgy ezt nem igazán értem. A első Magyaroknak nevezhető emberek sem ideteleportáltak a Földre. Nekik is vannak leszármazottjaik, akik több 100 ezer éven keresztül kolbászoltak a bolygón. Azóta ugyanis nem változtunk anatómiai szempontból. Az agyunk se, tehát az értelmi képességünk és az érzelmeink se! Tiszta magyar? Az miaz?
,,Ilyen körülmények között milyen érzelműek a lakosok?"
A kulturális hatások egészen eltérőek lehetnek még elszigetelt régiókban is. Nincs ilyen, hogy német érzelmű! Ez egy buta általánosítás. Az ember genetikailag hajlamos bizonyos tulajdonságokra és a környezete megismerése során alakítja ki személyiségét.
>>"Budapesten vannak magyar származású emberek?"
Igen! Ők azok, akik Magyarországon születtek!>>
Ez nekem azért egy kicsit sántít...
Nem is kicsit!
Már azt sem egyszerű eldönteni egy honfoglalás előtti sír alapján, hogy az illető egyáltalán magyar volt-e, vagy pedig miféle - ill. ha magyar, akkor vajon melyik törzs tagja lehetett?
#12! A rasszizmus miért vicces? Holokausztos vicces mémeket is osztogatsz?
Azért sántít neked, mert egy burokban élsz. Menj ki a friss levegőre és ismerkedj! El fog múlni a félelmed és még egészséges is!
#12 Sántít-sántít...
De a jogot (szerencsére) nem érdekli az te (meglehetősen rasszista) gondolataid :D
Azért abban egyezzünk meg, hogy máshol is irtották a népet nem csak magyar alföldön. De ettől eltekintve kell lennie egy magnak. Nem faj tiszta mag, ám amely még hordozza a régi géneket.
Ugyanakkor nyilván ha egy Novák Tibor vagy Müller János tisztában van a felmenői idegenségével akkor hajlamosabb lesz magát kevésbé magyarnak érezni mint valaki akit mondjuk Bátorynak vagy Budaházynak hívnak :)
"De ettől eltekintve kell lennie egy magnak. Nem faj tiszta mag, ám amely még hordozza a régi géneket."
Már miért kéne? Hol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!