Mekkora szókincs szükséges ahhoz, hogy egy angol könyvet el tudjon olvasni az ember anélkül, hogy oldalaként többször szótározna?
A leggyakoribb 3000 szót ajánlom, az a hétköznapi szövegek 86%-át fedi le. Kevés? Oké, tanuld meg a következő 2000 szót, és máris több, mint 90%-ot fedtél le. Bár már a 3000 szóval kezdve is kitalálhatod a legtöbb új szót.
A Háború és béke: a katona rajta van a listán, az arisztokrata nem, de kitalálható, a lefokoz, hadifogoly viszont nem annyira hétköznapiak, és nem ezek az egyetlenek. Egyébként elég vontatott a cselekmény, valami oroszokról szól.
Kb annyi, mint ami a B2-es nyelvvizsgához kell és érdemes megtanulni angolul gondolkodni. Tehát nem fordítgatni állandóan, hanem úgy mintha magyarul olvasnád. Már olyan szintre fejlesztettem ezt, hogy angolul olvasok egy könyvet, vagy nézek egy videót/filmet/sorozatot és úgy emlékszem rá, mintha magyar lett volna, úgy adom vissza, de nem fordítom,hanem értem. A magyar nyelvoktatásból ezt kihagyják és max magántanár tanít meg rá.
Lényeg: felejtsd el a fordítást és kezdj el gondolkodni, mint egy angol! Érteni fogod. :)
"és úgy emlékszem rá, mintha magyar lett volna, úgy adom vissza, de nem fordítom,hanem értem."
Ez jó. Ez a jó.
"A magyar nyelvoktatásból ezt kihagyják és max magántanár tanít meg rá."
Ez meg nem jó. Mármint, hogy ilyent mondasz. Én sosem jártam magántanárhoz. Szerintem ehhez csak fejlődni kell. Mondjuk én csak az olvasást ismerem el szellemi tápláléknak, a nézést nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!