Miért vált híressé ez a kép?
Figyelt kérdés
A neten is nézelődtem, de nem találtam róla infót. :( Egy fehér inges fiú Kínában valamilyen téren megállított egy tankot, azt hiszem. Valaki tudna erről többet írni? Köszi. :)2010. jún. 19. 22:24
4/13 anonim válasza:
de, megállította. Pontosabban a tank nem gázolta el, ugyanis később "politikai huliganizmussal" vádolták meg. Egyébként a srác eltűnt, nem találták meg.
5/13 tetro válasza:
The Tank Man című dokfilm róla szól.
7/13 anonim válasza:
Egy mártír lett a srácból!Nyilván tudta hogy az életével fizet ezért a cselekedetéért ,mégis megtette azt amit a szíve diktált!
A diáktüntetés országos kiterjedésének megakadályozására vezényelték ki a sereget!Tömegmészárlás lett belőle!:(
8/13 anonim válasza:
Csak egy kis érdekesség: Amíg a google jelen volt Kínában, kicsit cenzúrázva volt...
Ugyanaz a keresés az angol, illetve a kínai oldalon: [link]
10/13 anonim válasza:
23.12: Ja, én nem erre a képre gondoltam. Volt másik is, amiről lehetett tudni, hogy az a tank nem állt meg... De hát ha eltűnt a srác, akkor voltaképpen ő sem sok mindent állított meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!